Nieuws

Lees alles over onze laatste ontwikkelingen en nieuwste nieuwtjes op onze nieuwspagina.

Nationaal park De Alde Feanen dit jaar 'hoofdstad' Fête

16 februari 2018. Elk jaar kent Fête de la Nature een 'hoofdstad'. Dat wil zeggen dat er één stad / plek is waar de nadruk op ligt qua organisatie van events. Na Den Haag, Utrecht en Nijmegen hebben we nu niet voor een stad gekozen, maar wel een plek dichtbij een stad (Leeuwarden, ook culturele hoofdstad van Europa dit jaar), namelijk Nationaal Park De Alde Feanen. Deze prachtige natuurlocatie was de afgelopen jaren ook al zeer actief met haar ondernemersvereniging en dit jaar gooien we er gezamenlijk nog een schepje bovenop. Verwacht dus mooie dingen inclusief een bijzonder openings-event. We houden je via de website, maar ook via onze nieuwsbrief op de hoogte van het programma! 

Tienduizenden mensen vieren de natuur

Ongeveer 64.000 mensen bezochten tijdens de editie van 2017 een van de honderden evenementen van Fête de la Nature. De evenementen van Fête de la Nature worden bottom up door mensen zelf georganiseerd. Tijdens de editie van 2016 bezochten 61.000 mensen het grootste grassroots natuurfestival van Nederland.

Fotowedstrijd: 'De Feestelijkste Natuurfoto!'

Fête de la Nature en het Jaar van de Botanische Tuinen organiseren samen de fotowedstrijd De Feestelijkste Natuurfoto!

Prinses Irene, Lodewijk Hoekstra en Ruben Smit ambassadeurs Fête de la Nature

Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld, tv-presentator Lodewijk Hoekstra en natuurfotograaf Ruben Smit zijn ambassadeur van Fête de la Nature geworden. De drie vormen daarmee de boegbeelden van dit grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Dit jaar vindt Fête de la Nature plaats op 20 en 21 mei.

Fête de la Nature zoekt nieuwe voorzitter!

Stichting Fête de la Nature zoekt een nieuwe voorzitter om de komende jaren weer hele mooie feestweekenden in de natuur te houden! Zin om Fête de la Nature te komen versterken? Download dan hier de vacaturetekst.

Nijmegen hoofdstad Fête de la Nature 2017!

In Nijmegen, hoofdstad Fete de la Nature 2017, is het te doen!

Fête de la Nature in 2017 op 20 en 21 mei

In 2017 vindt Fête de la Nature plaats op 20 en 21 mei. Het is dan alweer de vierde editie van Fête de la Nature!

Fête de la Nature 2016 trekt 61.000 mensen

Op 21 en 22 mei 2016 hebben ruim 61.000 mensen de derde editie bezocht van Fête de la Nature. In dat weekend vonden verspreid over het hele land 321 feestelijke evenementen plaats onder de vlag van Fête de la Nature.

Al meer dan 200 evenementen tijdens Fête 2016!

De aanmeldingen voor evenementen tijdens Fête de la Nature 2016 beginnen nu echt binnen te stromen. Het zijn er al meer dan 200! Doe ook mee en organiseer op 21 of 22 mei een klein of groot feestje in de natuur. Iedereen kan haar of zijn evenement hier aanmelden.

Nieuwe website Fête de la Nature

De afgelopen weken hebben we er druk aan gewerkt, en nu is de website van Fête de la Nature helemaal vernieuwd. Het is heel gemakkelijk geworden om een evenement aan te melden. Gewoon even inloggen, een paar velden invullen en de plek van het evenement aanklikken op de kaart.

Nieuwe projectleider Fête de la Nature

Op 21 en 22 mei 2016 vindt de derde editie van Fête de la Nature plaats! De projectleiding is deze editie in handen van Anne Leeflang, die Ralph Scholtz opvolgt in deze rol. Grote dank aan Ralph voor al zijn werk voor de supermooie edities van Fête de la Nature in 2014 en 2015!

Extra lange Fête de la Nature trekt 72.000 mensen

Fête de la Nature heeft tijdens de tweede, extra lange, editie van het grassroots natuurfestival ruim 72.000 bezoekers getrokken. Zaterdag, zondag en tijdens de extra maandag van Pinksteren vonden verspreid over het hele land 361 feestelijke evenementen plaats onder de vlag van Fête de la Nature. Omdat iedereen iets voor Fête de la Nature kan organiseren hadden alle verschillende evenementen een geheel eigen karakter.

Natuurfeest brengt 43.000 mensen op de been

De eerste editie van Fête de la Nature heeft zaterdag en zondag 43.000 mensen getrokken. Er vonden in het hele land 291 evenementen plaats met als doel bezoekers "op een verrassende en bijzondere manier de natuur te laten beleven en het draagvlak voor de natuur te vergroten".

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a