Nieuws

Lees alles over onze laatste ontwikkelingen en nieuwste nieuwtjes op onze nieuwspagina.

Fête 2020 was een groot feest!

Fête de la Nature was met 139 activiteiten echt een feest! Heb jij ook zo genoten. Hierbij een overzicht van het hele weekend om nog even na te genieten!

Fête de la Nature zet nieuwe stappen! Samen met IVN & we verhuizen naar september

Na zes edities zijn er mooie veranderingen voor Fête de la Nature op komst. Om Fête de la Nature een stabiele toekomst te verzekeren, en om ons netwerk te vergroten, gaan we samenwerken met IVN Natuureducatie. Daar zijn we heel blij mee!       Verhuizing naar septemberOm de natuurfeestjes van Fête de la Nature beter uitzicht te geven op stralend weer verplaatsen we daarnaast het weekend van Fête naar september. We willen ook scholen de mogelijkheid bieden om een feestelijk natuurmoment te organiseren. Dit betekent dat de volgende editie van Fête de la Nature plaatsvindt op 4, 5 en 6 september 2020. Hopelijk organiseren jullie allemaal weer een groen feestje!Wat zeven jaar geleden ontstond als een wild idee van een paar groene gekkies, is de laatste jaren uitgegroeid tot een mooi landelijk feest om de natuur te vieren. Na de groeistuipen van de eerste jaren van Fête de la Nature willen we ons grassroots natuurfestival nu echt laten wortelen in de Nederlandse samenleving.Organisch groeienDat kunnen we alleen niet op eigen kracht, daar hebben we een solide organisatie met een donkergroen hart voor nodig. Gelukkig delen we ons gedachtengoed met dat van IVN. We willen allebei zo veel mogelijk mensen in contact brengen met de natuur. Vanuit IVN hebben de afgelopen zes jaar veel IVN-afdelingen van onderop aan Fête de la Nature meegedaan.De komende maanden gaan Fête de la Nature en IVN de samenwerking concreet uitwerken. Wij houden jullie daar graag van op de hoogte.

Natuurfestival Fête de la Nature trekt 33.000 mensen

Ongeveer 33.000 mensen hebben dit weekend de meer dan 150 evenementen van Fête de la Nature bezocht. De evenementen van het natuurfestival worden van onderop door mensen zelf georganiseerd. De zesde editie van Fête de la Nature vond plaats van 24 tot en met 26 mei. Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Dat betekent dat iedereen met een leuk idee een evenement in het groen kan organiseren. Op deze manier zorgt Fête de la Nature voor meer draagvlak voor natuur en voor ontmoetingen tussen mensen. Bezoekers van Fête de la Nature konden dit jaar onder andere libellen spotten, de Alde Feanen bij nacht beleven, op insectensafari, een dansje wagen bij het Ontpop Festival, aan natuuryoga in de duinen doen, een zwerfvuilkanotocht maken, op kerkuilentocht of wildpluktocht, en naar een bijenfeest. Het Apostolisch Genootschap was dit jaar een bijzondere partner van Fête de la Nature. Deze editie vonden er op 69 locaties van het Apostolisch Genootschap Fête- bijeenkomsten plaats om onze verbondenheid met de natuur te vieren.

Fête-website klaar voor jouw aanmelding!

De laatste weken hebben we lopen knutselen en prutsen aan onze website, en nu is het zo ver. Vanaf dit moment kan iedereen haar of zijn natuurfeestje aanmelden op de website van Fête de la Nature! Vanwege de vele verzoeken breiden we het weekend van Fête de la Nature uit. Dit betekent dat iedereen naast zaterdag de 25e en zondag de 26e ook op vrijdag 24 mei een evenement voor het grootste grassroots natuurfestival van Nederland kan organiseren! Dit jaar is alweer de zesde editie van Fête de la Nature. Tijdens het festivalweekend bezoeken tienduizenden mensen de honderden evenementen onder de paraplu van Fête. Deze natuurfeestjes worden van onderop door particulieren zelf georganiseerd.

25 & 26 mei 2019 is het weer Fête de la Nature!

Het grootste grassroots natuurfestival van Nederland komt er weer aan! Dit jaar vieren we met z’n allen de natuur in het weekend van 25 en 26 mei. Bedenk dus nu jouw eigen feestje in de natuur!

Programma opening Fête de la Nature 2018 bekend

2 mei 2018. Vanaf nu kun je je aanmelden voor het openings-event van Fête de la Nature 2018! Er wordt een fantastisch programma aangeboden, wat start op vrijdagmiddag 16.00 uur en (als je het aandurft) doorgaat tot 's ochtends aan het ontbijt!  Omdat Nationaal Park De Alde Feanen deze editie in het middelpunt staat, verzorgt Prinses Irene op vrijdagmiddag 25 mei de opening. Bezoekers beleven samen met de Prinses de natuur. Vervolgens geeft Matthijs Schouten een lezing over “Grondhoudingen ten aanzien van de natuur”. Aan deelnemers wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd ten behoeve van Stichting NatuurCollege van Prinses Irene. Na de opening wordt er (optioneel) een driegangenmenu van streekproducten geserveerd. De kosten hiervoor (incl. natuurbeleving en lezing) bedragen € 32,50 per persoon. Ook is het mogelijk om midden in het park te overnachten met het arrangement ‘Ontwakend Landschap’. Lees hieronder meer. De locatie waar de opening plaatsvindt is bij Activiteitenboerderij De Wartenster (Midsbuorren 7) in Warten. Programma:Het programma qua tijden is als volgt: 16.00 uur: Opening en natuurbeleving met Prinses Irene17.00 uur: Lezing Matthijs Schouten18.00 uur: Start diner20.00 uur: Start avond met overnachting (Ontwakend Landschap arrangement) Ontwakend LandschapOp vrijdag 25 mei vindt het Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 project ‘Ontwakend Landschap’ plaats. Dit project is gekoppeld aan de opening van Vier De Alde Feanen 2018. Tijdens deze avond smelten cultuur en natuur samen. Het arrangement begint met de opening van ‘Vier De Alde Feanen’: natuurbeleving met Prinses Irene en een lezing van Matthijs Schouten. Geniet daarna in de natuur van een driegangendiner van streekproducten. Vervolgens brengt een gids je naar een bijzondere locatie waar tenten klaarstaan om de nacht in door te brengen. Je slaapt op een stevig luchtbed met de zachte geluiden van de natuur op de achtergrond. De volgende dag word je gewekt met een gedicht of lied en muziek. Tijd om de natuur te gaan verkennen op het mooiste moment van de dag! Na deze ontdekkingstocht staat het ontbijt met lokale producten klaar en is het tijd om weer naar huis te gaan. Of om mee te doen met de diverse activiteiten, georganiseerd door ondernemers. Ook staat het je natuurlijk vrij om het park op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Voor het verdere programma van Vier De Alde Feanen en de activiteiten die plaatsvinden kijk op de Facebookpagina. Kosten van het arrangement ‘Ontwakend Landschap’ is €116,- per persoon. Hiervan wordt €10,- gedoneerd aan Stichting NatuurCollege. Weten wat Ontwakend Landschap nou écht precies inhoudt? Bekijk dan hieronder de trailer. Aanmelden doe je via deze link.   

Prinses Irene opent Fête de la Nature 2018

5 april 2018. Prinses Irene opent dit jaar Fête de la Nature. In 2018 is Nationaal Park de Alde Feanen de hoofdlocatie van Fête de la Nature. Het Nationaal park Alde Feanen ligt op een steenworp afstand van Leeuwarden. Leeuwarden is heel 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Tijdens Fête de la Nature zal extra aandacht zijn voor de relatie tussen Cultuur en Natuur. De Alde Feanen is een waardig opvolger van Nijmegen (2017), Enschede (2016), Utrecht (2015) en Den Haag (2014). De officiële opening van Fête de la Nature in de Alde Feanen wordt verricht door de voorzitter van het Nationale Park, de gedeputeerde van de provincie Fryslan en Prinses Irene. Hierna begeleidt Prinses Irene belangstellenden bij een bijzondere natuurbeleving. De Wageningse Hoogleraar Natuurherstel en tevens filosoof Matthijs Schouten geeft aansluitend een lezing over onze grondhouding ten opzichte van de natuur. Bezoekers van Fête de la Nature kunnen dit jaar in de omgeving van Nationaal Park de Alde Feanen onder andere deelnemen aan de kinderactiviteiten zoals zelf pizza maken, wolbeleving of een kruidenwandeling, of de Alde Feanen bij nacht in een sloep verkennen. Elders in Nederland kun je onder meer leren of je onkruid moet verdelgen of juist moet verspreiden, feest vieren in het nieuwe park Elisabeth Groen of op safari in de Twentse natuur. Het programma van de grassroots evenementen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor Fête de la Nature staat hier.

Nationaal park De Alde Feanen dit jaar 'hoofdstad' Fête

16 februari 2018. Elk jaar kent Fête de la Nature een 'hoofdstad'. Dat wil zeggen dat er één stad / plek is waar de nadruk op ligt qua organisatie van events. Na Den Haag, Utrecht en Nijmegen hebben we nu niet voor een stad gekozen, maar wel een plek dichtbij een stad (Leeuwarden, ook culturele hoofdstad van Europa dit jaar), namelijk Nationaal Park De Alde Feanen. Deze prachtige natuurlocatie was de afgelopen jaren ook al zeer actief met haar ondernemersvereniging en dit jaar gooien we er gezamenlijk nog een schepje bovenop. Verwacht dus mooie dingen inclusief een bijzonder openings-event. We houden je via de website, maar ook via onze nieuwsbrief op de hoogte van het programma! 

Tienduizenden mensen vieren de natuur

Ongeveer 64.000 mensen bezochten tijdens de editie van 2017 een van de honderden evenementen van Fête de la Nature. De evenementen van Fête de la Nature worden bottom up door mensen zelf georganiseerd. Tijdens de editie van 2016 bezochten 61.000 mensen het grootste grassroots natuurfestival van Nederland.

Fotowedstrijd: 'De Feestelijkste Natuurfoto!'

Fête de la Nature en het Jaar van de Botanische Tuinen organiseren samen de fotowedstrijd De Feestelijkste Natuurfoto!

Prinses Irene, Lodewijk Hoekstra en Ruben Smit ambassadeurs Fête de la Nature

Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld, tv-presentator Lodewijk Hoekstra en natuurfotograaf Ruben Smit zijn ambassadeur van Fête de la Nature geworden. De drie vormen daarmee de boegbeelden van dit grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Dit jaar vindt Fête de la Nature plaats op 20 en 21 mei.

Fête de la Nature zoekt nieuwe voorzitter!

Stichting Fête de la Nature zoekt een nieuwe voorzitter om de komende jaren weer hele mooie feestweekenden in de natuur te houden! Zin om Fête de la Nature te komen versterken? Download dan hier de vacaturetekst.

Nijmegen hoofdstad Fête de la Nature 2017!

In Nijmegen, hoofdstad Fete de la Nature 2017, is het te doen!

Fête de la Nature in 2017 op 20 en 21 mei

In 2017 vindt Fête de la Nature plaats op 20 en 21 mei. Het is dan alweer de vierde editie van Fête de la Nature!

Fête de la Nature 2016 trekt 61.000 mensen

Op 21 en 22 mei 2016 hebben ruim 61.000 mensen de derde editie bezocht van Fête de la Nature. In dat weekend vonden verspreid over het hele land 321 feestelijke evenementen plaats onder de vlag van Fête de la Nature.

Al meer dan 200 evenementen tijdens Fête 2016!

De aanmeldingen voor evenementen tijdens Fête de la Nature 2016 beginnen nu echt binnen te stromen. Het zijn er al meer dan 200! Doe ook mee en organiseer op 21 of 22 mei een klein of groot feestje in de natuur. Iedereen kan haar of zijn evenement hier aanmelden.

Nieuwe website Fête de la Nature

De afgelopen weken hebben we er druk aan gewerkt, en nu is de website van Fête de la Nature helemaal vernieuwd. Het is heel gemakkelijk geworden om een evenement aan te melden. Gewoon even inloggen, een paar velden invullen en de plek van het evenement aanklikken op de kaart.

Nieuwe projectleider Fête de la Nature

Op 21 en 22 mei 2016 vindt de derde editie van Fête de la Nature plaats! De projectleiding is deze editie in handen van Anne Leeflang, die Ralph Scholtz opvolgt in deze rol. Grote dank aan Ralph voor al zijn werk voor de supermooie edities van Fête de la Nature in 2014 en 2015!

Extra lange Fête de la Nature trekt 72.000 mensen

Fête de la Nature heeft tijdens de tweede, extra lange, editie van het grassroots natuurfestival ruim 72.000 bezoekers getrokken. Zaterdag, zondag en tijdens de extra maandag van Pinksteren vonden verspreid over het hele land 361 feestelijke evenementen plaats onder de vlag van Fête de la Nature. Omdat iedereen iets voor Fête de la Nature kan organiseren hadden alle verschillende evenementen een geheel eigen karakter.

Natuurfeest brengt 43.000 mensen op de been

De eerste editie van Fête de la Nature heeft zaterdag en zondag 43.000 mensen getrokken. Er vonden in het hele land 291 evenementen plaats met als doel bezoekers "op een verrassende en bijzondere manier de natuur te laten beleven en het draagvlak voor de natuur te vergroten".

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a

Fête de la Nature gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om jouw bezoek aan onze website eenvoudig en persoonlijk te maken. Voor een goede werking en het anoniem analyseren van onze website plaatsen wij functionele en analytische cookies. Meer weten? Raadpleeg onze Privacy- en cookiestatement.
Meer informatie