Drie Fête feestjes in de spotlight


We vinden het super leuk om te zien hoeveel mooie programma’s, activiteiten en samenwerkingen er ontstaan tijdens Fête de la Nature. We lichten drie feestjes in het bijzonder uit.

Natuur, mindfulness en muziek

IVN Leiden pakt uit op zondag 3 september! In Lentevreugd kun je wandelen met een IVN Natuurgids, die je vertelt over de geschiedenis van het voormalig bollengebied en de dieren en planten die er voorkomen. Vervolgens kun je deelnemen aan een mindfulness wandeling of yogales midden in de natuur. Zo ervaar je de natuur nóg intensiever door al je zintuigen te gebruiken en je onderdeel te voelen van de natuur. En geen gebrek aan het feestelement: met een bio drankje en een hapje geniet je tussen 15:00-17:00 van live muziek!

Bekijk dit feestje.

IVN Amersfoort & de Groene GGZ

Op het terrein van Zon & Schild verzorgt IVN afdeling Amersfoort in samenwerking met GGZ centraal een gevarieerd programma voor jong en oud. Met rondleidingen over het landgoed, lezingen over de honingbij en wildplukken, en informatiekraampjes. De tentoonstelling ‘Biodiversiteit in Amersfoort’ is er te zien en voor de jeugd zijn er speciale activiteiten. Een muzikale noot in het groen wordt verzorgd door de GGZ-band.

Bekijk dit feestje.

Buiten koken met kruiden uit de buurt

Maak een wandeling door deze wijk in Nijmegen en pluk de kruiden. Je leert over welke planten je kunt eten, waar je ze aan herkent en waar ze groeien. Daarna bereid je samen het eten voor en kun je het gezellig buiten opeten. Een leuke kans om meer te leren over eetbare planten, buiten te koken én een leuke kans om je buurtgenoten beter te leren kennen!

Bekijk dit feestje.

Wil jij je feestje ook uitlichten?

Stuur de link naar je Fête-activiteit, foto en waarom jij graag mensen uitnodigt voor je feestje door naar Franciska (). En zet hem zelf natuurlijk ook goed in de spotlight, bekijk de promotiematerialen en tips.