IVN Waaltocht met groene trainees van IVN Natuureducatie

Waaltocht

Op zondag 4 september organiseren jongeren die bij IVN Natuureducatie een Groen Traineeship volgen een natuurfeestje dat gelinkt is aan ons programma Schone Rivieren. We spraken initiatiefnemer Pieter, groen Trainee bij IVN Natuureducatie.

Pieter, kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Pieter en studeer in Utrecht sociale geografie en planologie. Ik wilde in de zomervakantie iets nuttigs doen en kwam uit op het Groen Traineeshop van IVN. Dit sprak me vanwege het onderwerp rivier en plastic vervuiling enorm aan. Het is een onderwerp dat ik ook binnen mijn studie boeiend vind.

Wat doe je als IVN trainee?

Ik werk met een groepje van 3 jongeren binnen 2 maanden toe naar een rivierfeestje. Dit organiseren we op zondag 4 september in Nijmegen voor jongeren tussen de 18-27 jaar. Nijmegen is één van de hotspots van Fête, met maar liefst 15 feestje. We komen 2 keer per week samen en hebben deze Fête activiteit helemaal zelf bedacht. Nu zitten we in de wervingsfase en hopen op 4 september 25 jongeren te mogen verwelkomen die samen met ons langs de Waal in Nijmegen naar afval struinen.

Hoe zit jullie feestje eruit?

Als organisatoren verwelkomen we de bezoekers om 14 uur. We gidsen zelf en laten ze de waaloevers ontdekken. Daarnaast naast zijn er spellen, feestelijke activiteiten en sluiten we af met een zomerse feestborrel aan het rivier.

Wat betekent natuur voor jou?

Natuur betekent voor mij vooral diversiteit. Er is zoveel aan planten en dieren te ontdekken. Maar ook de manieren hoe ik de natuur beleef zijn heel divers. Soms biedt de natuur me een plek om te bezinnen en tot rust te komen, andere keren is de natuur voor me juist een fantastische plek om mensen te ontmoeten en gezellig samen te zijn.

Wil je ook mee struinen langs de Waal?

Jongeren tussen de 18-27 jaar kunnen zich tot 3 september opgeven voor dit leuke Fête feestje.