Wat betekent natuur voor Fête projectleider Britt?


Britt Dragstra neemt dit jaar de rol van Alina Salomon over als projectleider van Fête de la Nature. ‘Ik hoop dit jaar met het team de organisatoren te ondersteunen, die ieder op hun eigen manier natuurfeestjes organiseren in het eerste weekend van september. Door de inzet van al die organisatoren zal dit weekend weer in het teken staan van inspiratie, verbinding en feest rondom de natuur, groot of klein.’

‘Voor mij is natuur al te vinden in de kleine dingen. Ik ben mogen op groeien in een lange tuin met een klein bosje erachter in Zuid-Limburg. Er bloeide en groeide altijd iets om mij heen en ik was liever buiten dan binnen. Inmiddels probeer ik zoveel mogelijk tijd in de natuur door te brengen en plant ik op mijn balkon zoveel mogelijk groen en hoop ik bewoners in het insectenhotel te mogen verwelkomen.

Zichtbare en onzichtbare natuur

Soms lijkt de mens te vergeten dat een gezond ecosysteem essentieel is voor ons voortbestaan en dat we onderdeel zijn van de natuur. Iets waarvan je houdt en wat je belangrijk vind, dat moet gevierd worden. Zo is Fête een manier om het leven te vieren. Alle zichtbare elementen om ons heen en ook alle onzichtbare, zoals de micro-organismen die zorgen voor een goede kwaliteit van de bodem, maar ook de rust die je kunt vinden in de natuur.’