Kijkje in de eendenkooi

Kijkje in de eendenkooi

Weleens gehoord van een eendenkooi? Een eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Deze kooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland bestaan nog ongeveer 119 geregistreerde eendenkooien. Veel kooien hebben slechts één vangpijp gebruiksklaar. De eendenkooi in Batenburg is echter volledig bedrijfsklaar en in originele staat.
Tijdens de wandeling van 21 mei neemt de boswachter u mee naar de eendenkooi Batenburg, een kooi die normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek. Hij vertelt over de historie en de werking, het werk van de kooier, de begroeiing op het terrein en het beheer ervan. Ook is de kooiker aanwezig om te laten zien hoe zijn hondje de eenden de vangpijp in lokt. Reserveren is noodzakelijk.
Tijd: aanvang om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 7,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 3,75. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en de andere 11 provinciale Landschappen € 2,50 p.p.,
kinderen 4 t/m 12 jaar € 1,25 op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerkingen: neem een verrekijker mee.
Startlocatie: begin toegangsweg naar de Eendenkooi (Bergharense straat, Batenburg). Parkeren langs de Bergharense straat.
Informatie en reserveren: www.glk.nl/evenementenAdres: Bergharensestraat, 6634KD Batenburg Gelderland

Datum: 25-05-2019

Van: 14:00 tot 16:00

Aanmelden via website


Extra informatie

Website:

https://www.glk.nl/evenementen

Categorie:

Categorie

Vooral leuk voor:

Voor iedereen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a