Voedselvijver aanleggen

Voedselvijver aanleggen

Leren en werken aan een stukje voedsel-waterlandschap als een blik op de toekomst.
Waar voedselbossen (of zoals wij het liever noemen Voedselbosranden) een bijdrage beloven te geven aan de toekomstige, duurzame voedselvoorziening, zo geldt dat waarschijnlijk ook voor ons waterlandschap.
Eetbare water-. moeras- en overplanten hebben een hoge voedingswaarde, zoals een wat hoger eiwitgehalte dan landplanten en zijn mede daardoor waardevol is een dieet waarin voor dierlijke eiwitten minder plaats is.
En met het vele water dat in ons land te vinden is, hoeven we ons wellicht niet te beperken tot een enkel bosje watermunt. Op Eetbaar Park vervolgen we ons experiment om deze gewassen op te nemen in een goed uit te werken Permacultuur aanpak.
Daartoe gaan we ons waterdeel wat vergroten en daarmee meer wateroppervlak creëren met een moeras en oevers.
Deze grond- en waterwerkzaamheden verrichten we op vrijdagmiddag 25 en zaterdag 26 mei overdag en op zondag 27 mei zal Permacultuurdocent Taco Blom in een korte presentatie de opzet ervan en de uitwerking toelichten. Op zaterdag hopen we ook al de eerste planten aan te brengenAdres: Vreeswijkstraat 60, 2546 CA Den Haag Zuid-Holland

Datum: 25-05-2019

Van: 10:00 tot 12:30


Extra informatie

Website:

https://permacultuur.nu/index.php/agenda/de-voedselvijver

Social media:

Categorie:

Natuurbeleving

Vooral leuk voor:

Volwassenen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a