Stadssafari

Stadssafari

IVN afdeling Rotterdam organiseert zijn eerste stadssafari, in het centrum van de stad. Tijdens deze safari leert u het stadscentrum op een nieuwe manier kennen. De stadse omstandigheden trekken bedoeld en onbedoeld veel planten en dieren aan. Die zien het voordeel van de warmte, het ruime voedselaanbod, het gunstige vestigingsklimaat en de relatieve veiligheid. Wist u dat Rotterdam de meest exotische soortenrijkdom laat zien van alle steden in Nederland, en dat dat vooral komt door de haven? En dat soorten als de halsbandparkiet en de stadsduif van de stad een jachtgebied voor roofvogels maken? Gidsen lopen met u langs leuke plekjes; voor de rest laat u zich verrassen door de alom aanwezige stadsnatuur. Als u leert kijken waar u loopt, gaat u het hartje van Rotterdam nog meer waarderen!
De safari start op zondag 27 mei a.s. om 11.00 uur bij de hoofdingang van de Centrale Bibliotheek aan de Binnenrotte (Hoogstraat 110). De rondwandeltocht is ruim 4 kilometer lang en gaat soms over oneffen terrein. Goede wandelschoenen zijn dus een aanrader*). Om ca 13.00 uur bent u weer terug bij de bibliotheek. Deelname is gratis. Neem een verrekijker mee.
U kunt u aanmelden (wel fijn, niet verplicht) via ivnrotterdam@gmail.com of via www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken.
*) de tocht is minder geschikt voor jonge kinderen.Adres: Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam Zuid-Holland

Datum: 26-05-2019

Van: 11:00 tot 13:00

Aanmelden via mail

Aanmelden via website


Extra informatie

ivnrotterdam@gmail.com

Website:

https://www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken

Categorie:

Natuurbeleving

Vooral leuk voor:

Volwassenen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a