Over Fête de la Nature

Fête de la Nature is een grassroots natuurfestival. Er is niet één organisator van het festival: we doen het samen! Dit betekent dat het ieder jaar weer een verrassing is wat voor evenementen en feestjes er georganiseerd worden tijdens het weekend van Fête de la Nature. Er is geen kaartverkoop, winstoogmerk of festivalregelement. Stichting Fête de la Nature helpt lokale organisatoren met de communicatie en de promotie van hun evenementen, en door mensen en organisaties met elkaar te verbinden en te inspireren.

Waarom Fête de la Nature?

Fête de la Nature wil zo veel mogelijk mensen op een feestelijke en verrassende manier in contact brengen met de natuur in al haar diversiteit. Juist in tijden van ‘te kort’ en negativiteit is het goed om te vieren wat er wél is! 
De Stichting brengt mensen en organisaties bij elkaar, biedt een onafhankelijk publicitair platform en organisert publiekscampagnes en promotieactiviteiten.

Projectbureau

Anne Leeflang is projectleider, zij worden ondersteund door het bestuur van Fête de la Nature en door een groeiende groep enthousiaste vrijwilligers. Fête de la Nature heeft bewust gekozen voor een kleine organisatie omdat de stichting sterk gelooft in de kracht van lokale, grassroots initiatieven. Je kan Anne bereiken via deze link.

Antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier.

Afbeelding grijze vlak

Bestuur

Het bestuur van Fête de la Nature bestaat uit de volgende personen:


Marijn van der Pas, vicevoorzitter
Bob Klaasse, penningmeester
Dianne Nijland, bestuurslid
Wyke Smit, bestuurslid

Fête de la Nature in andere landen

In Frankrijk is Fête de la Nature al jaren een bekend fenomeen. In het laatste weekend van mei gaat iedereen naar buiten, naar activiteiten om de hoek of verder weg. Inmiddels is het festival overgewaaid naar Zwitserland en dus ook naar Nederland.In Frankrijk is het evenement zeer succesvol. Jaarlijks trekt Fête de la Nature in Frankrijk meer dan 1,4 miljoen deelnemers. Via de media wordt daar een tienvoud aan mensen bereikt.

Archief eerdere editites

Benieuwd wat voor evenementen er waren tijdens de eerdere edities van Fête de la Nature? Bekijk ze in ons archief.

Bekijk archief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a