Natuurverhalen met Franciska


“Mijn ultieme geluksmomentjes zijn rode bessen en aardbeien plukken uit de tuin van mijn ouders. Ook op de moestuin waar ik een cursus volg, blijf ik het wonderbaarlijk vinden wat er allemaal uit een zaadje kan ontstaan.” vertelt Franciska Maarse, communicatiemedewerker bij Fête de la Nature. “Het geeft mij hoop om te zien hoeveel veerkracht en overvloed de natuur bezit. En hoeveel moois er kan ontstaan als we samenwerken met de natuur.”

Wat is de reden dat je betrokken bent bij Fête?

In deze tijden van milieurampen, vervuiling en biodiversiteitsverlies kan het werken binnen de groene en duurzame sector soms zwaar en hopeloos voelen. Dat maakt het voor mij des te belangrijker om te vieren wat er nu wél al goed gaat en hoeveel mensen al bijdragen aan een meer gebalanceerde wereld. Ook is Fête een mooie uitnodiging naar anderen toe die hier nog niet zo mee bezig zijn, maar wel veel genieten van de natuur en het samenzijn met anderen. Zo creëer je naast een leuk feestje ook een stukje extra bewustwording: wat biedt de natuur ons en hoe kunnen we zelf ook weer iets teruggeven?

En wat doe je precies bij Fête?

Alle communicatiemiddelen die we inzetten, houd ik in samenwerking met onze projectleider Britt bij. Ik deel graag verhalen van anderen: wat motiveert hen, hoe gaan ze om met tegenslagen en wat geeft ze energie? Ook enthousiasmeer ik graag mensen om in actie te komen. Daarom vind ik het heerlijk om nieuwsbrieven, social media posts en nieuwsberichten voor de website te maken. Ook brainstormen met anderen vind ik leuk, tijdens de meeste inspiratiesessies ben ik erbij!

Wil jij jouw natuurverhaal delen? Stuur een mailtje naar f.maarse@ivn.nl en dan kijken we samen hoe we jouw verhaal binnen Fête kunnen delen!