Maak kennis met Loes, Fête organizer in Nijmegen

Loes Fete de la Nature

In de steden Nijmegen en Den Haag gaan dit jaar extra veel feestjes plaatsvinden. In beide steden gaan lokale Fête organizers aan de slag om op deze plaatsen de natuurfeestjes een extra boost te geven. We laten je graag kennis maken met Loes, Fête organizer in Nijmegen.

Wie ben jij en wat doe je bij IVN Natuureducatie?

Mijn naam is Loes, en sinds februari ben ik als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van Fête de la Nature. Ik ben lid van het landelijke Fête campagneteam en zet mij lokaal in om in Nijmegen zoveel mogelijk Fête-feestjes van de grond te krijgen.

Waarom wilde je Fête organizer worden?

De laatste jaren houd ik me in toenemende mate bezig met natuurverbinding. Niet alleen omdat het voor mezelf heerlijk is om buiten te zijn en me verbonden te voelen met de natuur, maar vooral ook omdat het fijn is dat gevoel met anderen te delen. Ik vind het ook leuk om anderen terug te brengen naar dit gevoel van verbinding met de natuur. Je kunt mij dan ook vaak buiten vinden, alleen en in goed gezelschap: dwalend door een bos, vogels kijkend, bij een kampvuurtje onder de sterren met vrienden, dansend in de regen, op het Wad (ik ben ook Wadgids), met m’n handen in de aarde wroetend… Eigenlijk zijn al deze geluksmomentjes natuurlijk al kleine natuurfeestjes. Ik vind het geweldig om als vrijwilliger voor Fête bij te dragen aan het creëren van nog meer van zulke momenten, voor nog veel meer mensen.

Daarbij kan de natuur wel wat extra aandacht en liefde gebruiken, zodat we er samen beter voor gaan zorgen. Het vieren van de natuur en stilstaan bij hoe mooi de natuur is tijdens Fête de la Nature, is daarin een geweldige stap. Mijn wens is dat we samen niet alleen tijdens Fête genieten van de natuur en elkaar, maar dat het gevoel van Fête ook inspireert om op dagelijkse basis de natuur te vieren.

Hoe kunnen andere organisatoren in Nijmegen jou bereiken?

Mocht je graag een feestje in Nijmegen willen geven en daar eens over willen praten of in het algemeen vragen hebben over Fête de la Nature, neem dan gerust contact met me op via . Tips en inspiratie zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Hopelijk tot ziens op Fête de la Nature!