MOOOISTE Landschapsfestival

MOOOISTE Landschapsfestival

Kom ook naar MOOOISTE Landschapsfestival 6 september. Geniet van het veelzijdige programma op Buitenplaats Leyduin tussen Heemstede en Vogelenzang. Luister naar de verhalen van TV Boswachter Arjan Postma. Klim in een boom, zoek waterbeestjes of laat je schminken. Droom weg bij een Pop-up dance voorstelling midden in het bos.
Buitenplaats Leyduin van Landschap Noord-Holland is omgetoverd in een bijzonder mooi festival voor jong en oud. Er is van alles te beleven. Boswachters enthousiasmeren met hun natuurcolleges en live muzikanten en dansers verrassen her en der met bijzondere acts. Kinderen vermaken zich met boomklimmen, huttenbouwen, broodje bakken en leven zich uit met pijl en boog en het Mega Jenga spel. Gezinnen doen de speciale boswachtersroute met grappige en leerzame opdrachten. Voor de kleinere kinderen is er een kabouterroute. De route gaat langs de nieuwe waterbeleefplaats met avontuurlijke stapstenen voor waaghalzen.
Wat zit er in een uilenbal? Kom het zelf uitpluizen bij het Natuurlab! Maak zelf een dierenspoor of onderzoek welke insecten en bomen er leven op de Buitenplaats. Waterbeestjes vangen kan bij de boswachters van Landschap Noord-Holland en op andere plekken vertellen zij alles over hun favoriete dier, plant of gebied. Timmer of knutsel met verschillende natuurproducten een mooi kunstwerkje.
Wie wil ontspannen kan vooraf een yoga workshop in de buitenlucht boeken. En natuurliefhebbers gaan met een gids op stap, of leer alles over buitenplaatsen en boek een cultuurhistorische rondleiding. Geniet van live muziek op het terras met overheerlijke hapjes en drankjes geserveerd vanuit foodtrucks.
Het evenement is compleet met ‘vroegere’ bewoners van de buitenplaats die verhalen vertellen aan het langs wandelende publiek. Wil je zelf op de foto in historisch kostuum? Dan kun je terecht in de speciaal daarvoor ingerichte fotostudio in Huis Leyduin. Op Woestduin ligt de voormalige paardenrenbaan waar vroeger werd gegokt. Waag nu zelf een gokje bij het totalisatorhuisje. Het veelzijdige festival is open van 10.00 tot 17:00 uur en om 11:00 uur opent gedeputeerde voor natuur en landschap Esther Rommel de dag. Daarna geeft ze de microfoon aan verteller Arjan Postma.
MOOOISTE is het vierde landschapsfestival uit een serie van vier. Landschap Noord-Holland is organisator en de provincie Noord-Holland hoofdsponsor. Gedeputeerde Esther Rommel: “Bezoekers van het landschapsfestival gaan ontdekken, genieten van natuur en landschap en zich verwonderen over de mooie plekken in Noord-Holland. Met dit festival laten we graag aan alle Noord-Hollanders zien hoe belangrijk we onze prachtige natuur vinden.” Het hele programma en het boeken van tickets gaat via www.moooiste.nl (met drie o’s!).Adres: Woestduinweg 4, 2114 BJ Vogelenzang Noord-Holland

Datum: 6-09-2020

Van: 10:00 tot 17:00


Extra informatie

Website:

https://www.moooiste.nl

Social media:

Categorie:

Natuurbeleving

Vooral leuk voor:

Voor iedereen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a