Weidevogelspel en polsstokspringen

Op zaterdagochtend 25 mei om 11.00 uur organiseert Staatsbosbeheer samen met Mar en Klif een gezellige, sportieve gezinsactiviteit: het weidevogelspel.
De activiteit is bedoeld voor de hele familie, dus neem een gevulde picknickmand mee en maak er een gezellig uitje van!
Ontdek hoe je de verschillende weidevogels kunt herkennen en welke trucjes ze hebben om de vijand bij hun nestje weg te houden. Handig om te weten als je later nog eens langs de weilanden fietst of wandelt, dan gebeurt het allemaal om je heen!
Vroeger waren er nog niet zoveel wegen en moest men vaak over sloten om van weiland naar weiland te komen. Dat deden ze toen al “fierljeppend”, door met een polsstok over de sloot te springen. Wil je dit ook leren en ben je niet bang voor natte kleren? Waag dan de sprong tijdens deze leuke activiteit!
Durven jullie het aan? Geef je dan snel op via www.marenklif.nl
Het startpunt is bij de P-plaats aan de parallelweg de Wyldemerkwei langs de N359 (tussen de afslag Rijs en Oudemirdum). De activiteit duurt tot 12:30 uur en kost € 2,50 p.p. Dit bedrag graag voorafgaand aan de activiteit betalen aan de boswachter.
Omdat de activiteiten tussen en bij de waterpartijen plaatsvinden is een zwemdiploma en/of zwemvest met begeleiding verplicht.
Tip: trek kleding met lange mouwen, pijpen en je laarzen aan en neem eventueel een setje droge kleding mee!Adres: Wyldemerkwei, 8571 GC Harich Friesland

Datum: 25-05-2019

Van: 11:00 tot 12:30

Aanmelden via website


Extra informatie

Website:

https://www.marenklif.nl

Categorie:

Sport en bewegen

Vooral leuk voor:

Gezinnen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a