Weilandsafari

Kom zaterdagmiddag 25 mei op bezoek bij boer Brunia in Raerd en spot ‘de big five’ van het Nederlandse weiland! Leer meer over de schoonheid van de Nederlandse boerennatuur. Maak kennis met boeren met hart voor de natuur: ‘de rangers van onze weilanden’. En help mee om samen deze waardevolle natuur te beschermen.
Natuur op het boerenland
Het is voorjaar en dan is het weer volop genieten in de Nederlandse natuur. Op het boerenland helaas steeds minder, want natuur staat daar ernstig onder druk. Het Wereld Natuur Fonds is dan ook druk bezig met het gezamenlijk ontwikkelen van oplossingen om boeren te stimuleren meer in balans met de natuur te werken. Want veel boeren willen wel! En gelukkig nemen vele boeren al actief maatregelen om planten, dieren en insecten op hun boerenland te helpen. Wat die maatregelen inhouden en welke dieren en planten daarvan profiteren vertellen wij je graag tijdens onze weilandsafari.
Details over het evenement
Op 25 mei gaan we op bezoek bij een aantal boeren om meer te leren over boerennatuur. We leggen je eerst uit wat dit precies inhoudt, om vervolgens samen de weilanden in te trekken om de ‘big five’ van het weiland te spotten. Welke dieren dat zijn? Daar kom je vanzelf achter!
Waar: familie Brunia, Flansum 3, Raerd
Wanneer: 25 mei van 14.00 tot +/- 16.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur met koffie/thee)
Kosten: € 2,50 per persoon (pinnen niet mogelijk)
Voor wie: Omdat we de weidevogels die we gaan spotten zo min mogelijk willen storen, wordt deze activiteit afgeraden voor hele jonge kinderen.
Kleding: Hou er rekening mee dat we op een boerenbedrijf zijn en in weilanden gaan lopen.
Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in via:
https://www.eventbrite.com/e/tickets-weilandsafari-raerd-61778644589?utm_campaign=vwmail&utm_medium=email&utm_source=vwmail-20190515&utm_content=friesland
Graag tot ziens!Adres: Flansum 3, 9012 DC Reard Friesland

Datum: 25-05-2019

Van: 14:00 tot 16:00

Aanmelden via website


Categorie:

Natuurbeleving

Vooral leuk voor:

Voor iedereen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a