Kruidenwandeling met de kruidenvakvrouw

Kruiden, we eten ze vrijwel dagelijks, maar we zijn ons vaak niet bewust van de rijkdom aan soorten in de natuur om ons heen en hoe we ze kunnen gebruiken. Tijdens de kruidenwandeling op 25 mei neemt de kruidenvakvrouw van Eyra's Kruidentuin ons mee naar de mooiste plekjes en krijgen we onderweg uitleg over de geneeskrachtige planten en kruiden die we tegen komen en hoe ze te gebruiken zijn.
De geneeskracht van kruiden…
De meeste mensen weten wel dat een brandnetel een zuiverende werking heeft en dat je juist het weegbreeblad kunt gebruiken als je je aan een brandnetel hebt ‘gebrand’. Maar de natuur staat vol met planten en struiken die een geneeskrachtige werking hebben. Op deze wandeling gaan we ontdekken welke supergeneeskrachtige planten zomaar om ons heen groeien. Want ook in op de Wyldemerk groeien enkele hele bijzondere soorten. Onderweg vertelt de kruidenvakvrouw welke planten dat zijn én waar je ze voor kunt gebruiken. Daarnaast vertelt ze van welke kruiden je een lekker kopje thee kunt zetten.
Opgave is gewenst en kan via www.marenklif.nl. De kosten voor de wandeling bedragen € 5,= per persoon. Dit bedrag graag voorafgaand aan de activiteit voldoen bij de kruidenvakvrouw.
De start is bij de Parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Wyldemerkwei te Harich (de paralelweg van de N359 tussen de afslag Oudemirdum en de afslag Rijs).
Kijk voor meer informatie over de kruidenvakvrouw op http://www.eyra.nl/Adres: Wyldemerkwei, 8571 GC Harich Friesland

Datum: 25-05-2019

Van: 10:00 tot 11:30

Aanmelden via website


Extra informatie

Website:

https://www.marenklif.nl

Categorie:

Natuurbeleving

Vooral leuk voor:

Volwassenen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a