Groen Vlinderlint - Groene Perron

Groen Vlinderlint - Groene Perron

'Wij zijn aanwezig in stadspark 'Groene perron' met het verplaatsbaar paviljoen, op 24, 25 mei tussen 13.00 tot 17.30. Op 26 mei zijn wij ook op Landgoed Grootstal tussen 13.00 tot 17.30 met het kunstproject, 'Vlinderportret'. Iedereen is van harte welkom!
Samenwerking met de Gemeente Nijmegen
In stadspark 'Groene perron' aan de Oude Groenewoudseweg en het verderop gelegen Vlinderparkje gaat er binnenkort een groot 'Groen Vlinderlint' voor de Stad Nijmegen gerealiseerd worden.
De twee stadsparken worden met het bestaande en het aanvullend 'groen' speciaal aan elkaar gekoppeld. De gemeente Nijmegen gaat het totale plan financieren en de inrichting voor deze stadsparken zullen voor Bijen & Vlinders een paradijs op aarde worden. Ook is het onze bedoeling dat het 'Groen Vlinderlint' een voorbeeldfunctie zal gaan hebben voor de Stad Nijmegen. Hierbij willen wij samen met de gemeente Nijmegen voor de toekomst alle stadsparken, stadstuinen, door groene bloemrijke randen aanleg, deze zoveel als mogelijk is aan elkaar koppelen.
Groen verbindt;
Voor Nederland en voor de provincie Gelderland, heeft prof. dr. J.C.J.M. de Kroon (Radboud Universiteit, hoogleraar plantenecologie) een onderzoek en een adviesplan ontwikkeld om de alsmaar durende achteruitgang van diverse insectensoorten een halt toe te roepen. Dat advies steunen wij ten volle en nemen wij zijn onderzoek verder mee voor onze verdere ontwerpplannen.
Fiets & wandelroute, 'Groen Vlinderlint'
In ons plan van het 'Groen Vlinderlint' wordt er door de stad Nijmegen een fiets- en wandelroute uitgezet, die zich in de loop van jaren steeds verder zal gaan ontwikkelen en die onder ander door de Stadswaard en de Ooijpolder zullen lopen. Ook de Beeldende kunst zal zich steeds vaker laten zien, door onze tijdelijke installaties en performances in de openbare ruimte die daar zullen gaan plaatsvinden.
'Vlinderportret' Landgoed Grootstal;
Op zondag 26 mei zijn wij ook op 'Landgoed Grootstal' aanwezig met een bijzonder kunstprogramma, waar iedereen van 13.00 uur tot 17.30 uur welkom is voor het maken van een 'Vlinderportret'.
Zie; www.landgoedgrootstal.nl
Met vriendelijke groet,
Boudewijn Corstiaensen, Jose Geurts, Tineke van den Brandt
Kunstenaars werkgroep 'Hortus Civitatis'Adres: Oude Groenewoudseweg, 6524WS Nijmegen Gelderland

Datum: 24-05-2019

Van: 13:00 tot 17:30


Extra informatie

Website:

http://bcorstiaensen.tumblr.com

Categorie:

Natuurbeleving

Vooral leuk voor:

Voor iedereen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a