Geef je op voor het Groen Traineeship Fête de la Nature

Fete de la Nature

Je omringen met natuur is al een feest op zich, maar wanneer vieren we dat écht? Fête de la Nature is in het leven geroepen om te vieren wat de natuur ons brengt, hoe belangrijk de natuur voor ons is. Als we ons verbonden voelen met de natuur, gaan we er samen beter voor zorgen. Breng mensen in contact met de natuur!

Tijdens dit grootste grassrootsfestival van Nederland vormen talloze kleinere natuurfeestjes door heel het land samen een groter geheel. Van mindful wandelen tot theater in het bos – jong en oud krijgt de kans om op een laagdrempelige manier de natuur dichtbij te beleven.

Fête de la Nature vindt plaats op 2, 3 en 4 september 2022. Om het aanbod van natuurfeestjes te laten groeien naar 300 feestjes verspreid door heel Nederland, zoeken we enthousiaste trainees die ons hierbij willen helpen. Samen laten we het aanbod groeien en zorgen we voor een leuke variatie, zodat er voor iedereen een feestje tussen zit. Om (potentiële) organisatoren te inspireren en te activeren organiseer je inspiratiesessies, een landelijke voorfeestdag, of bedenk je creatieve manieren om hen te bereiken. Is dit iets voor jou? Meld je dan snel aan voor het Groen Traineeship Fête de la Nature

In het kort: jouw inzet

Er zijn drie onderdelen waar je in het traineeship op kunt focussen:
1. Inspireren: Vanaf maart vinden iedere maand vinden inspiratiesessies plaats. Hieraan nemen gemiddeld 30 potentiële organisatoren deel. In deze sessies deel je informatie, inspiratie en verzorg je workshops die mensen helpt om een natuurfeestje te organiseren tijdens Fête de la Nature.

2. Activeren: Op 11 juni vindt het landelijke voorfeest plaats. Je organiseert dit evenement voor organisatoren die eerder deelnamen aan Fête, maar ook voor potientiële organisatoren. Het is een moment om ervaringen uit te wisselen, tips te geven en enthousiasme te delen voor Fête de la Nature 2022.

3. Communiceren: Een belangrijk onderdeel van de Fête campagne is zichtbaarheid. Je gaat meewerken aan strategie en content ontwikkelen om organisatoren te bereiken met onze boodschap en kennis te laten maken met Fête de la Nature.

In het kort: jouw impact

Inspiratie, advies en actie! Je vormt samen met jouw mede-trainees de feestcommissie van Fête de la Nature, waarmee je een podium biedt aan de geweldige groene initiatieven die al bestaan, of inspiratie geeft aan organisaties om zelf natuurfeestjes te organiseren. Je leert hierdoor veel unieke natuurorganisaties kennen en ontwikkelt nieuwe skills, zoals event management en organisatie, communicatie en het opbouwen van een netwerk.

Wanneer?

Op 5 maart maken we middels een landelijke startdag kennis met alle deelnemers van het Groen Traineeship van Nederland. Vanaf deze startdag t/m eind juni werk je één dag per week aan het traineeship. We zullen elke woensdag bij elkaar komen. Hiervan zal een deel fysiek zijn en onder begeleiding van ervaren IVN collega’s en later zal je met het team meer zelfstandig werken.

Locatie

Het landelijke kantoor van IVN Natuureducatie in Amsterdam. Een prachtige locatie om te werken, centraal gelegen en met uitzicht op de Hortus Botanicus.

Wil jij Fête de la Nature helpen groeien? Word dan trainee bij IVN Natuureducatie en geef je op voor het Groen Traineeship Fête de la Nature.