Film: Portret van een Tuin

Film: Portret van een Tuin


AANRADER!


Op landgoed GROOTSTAL aan de Grootstalselaan wordt de Fete de la Nature zondag afgesloten met de vertoning van de bekroonde filmdocumentaire 'Portret van een Tuin' in het LandgoedLAB (ingang St Jacobsweg).Deze adembenemende film neemt je mee naar het eeuwenoude landgoed Dordwijk. Terwijl de seizoenen verglijden, werkten de 85-jarige snoeimeester Jan Freriks en zijn team met toewijding, precisie en geduld aan het herstellen en perfectioneren van de historische moestuin. 


Tijdens het snoeien en temidden van de teeltbedden, fruitbomen en weelderige fruitranken praten de mannen over voedsel, het weer, de wereld en delen ze kennis op het gebied van groente en fruitteelt met de jonge tuinders. Snoeien is nog niet zo simpel als het eruit ziet. Eigenlijk is de tuin de wereld in het klein: je moet plannen, organiseren, samenwerken, leren en teleurstellingen incasseren. Alles wat er in het gewone leven ook gedaan moet worden.


'Portret van een Tuin’ van de Rotterdamse filmmaker Rosie Stapel is een verstilde ode aan wat het van de mens vraagt om de misschien wel mooiste en oudste productietuin van ons land in optimale staat te houden. 


De bekroonde film ging in 2015 in premiere op het Internationale Filmfestival in Rotterdam en gaat inmiddels de hele wereld over. 


De voorstelling duurt 90 minuten en start om 16.30 u in het LandgoedLAB, ingang St Jacobsweg. 


Van dezelfde snoeimeester Jan Freriks leerde ook de eigenares van landgoed Grootstal op de traditionele manier leibomen snoeien. Na afloop kunt u onder haar leiding deze leibomen aanschouwen bij het Koetshuis en in de  Kruidentuin. 
Adres: landgoed grootstal, 6581 KM malden Gelderland

Datum: 25-05-2019

Van: 16:30 tot 18:00

Aanmelden via mail

Aanmelden via website


Extra informatie

grootstal@planet.nl

Categorie:

Cultuur

Vooral leuk voor:

Volwassenen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a