Fête de la Nature - Amstelpark 45 jaar

Fête de la Nature - Amstelpark 45 jaar

Fête de la Nature - Amstelpark 45 jaar


 


Wij nodigen iedereen uit om op zondag 21 mei 2017 samen met ons de natuur te beleven en te vieren. Het is Fête de la Nature, het grootste Natuurfestival van Nederland, een fantastische dag om ook het 45-jarig bestaan van ons mooie Amstelpark te vieren. 


 


45-Jaar Amstelpark is vijfenveertig  jaar Amsteltrein, midgetgolf, picknicken aan de vijver, pannenkoeken, trouwerijen van alle culturen, de kinderboerderij en de speeltuin maar vooral vijfenveertig jaar kunst, cultuur en natuur in Buitenveldert.   


 


Fête de la Nature - Amstelpark 45 jaar


Zondag 21 mei 2017


10.30-18.00 uur


 


Het is een kleinschalig feest waarbij lokale amateur/ natuur/ kunst/ cultuur/ ambachtslieden hun podium pakken om middels een workshop, demonstratie, voorstelling of expositie te laten zien wat zij doen en wat hun passie is. 


 


Bij zeven podia/locaties verdeeld door het hele Amstelpark, kun je de hele dag bewonderen, meeluisteren, meedoen, leren en beleven. Op deze zondag laten wij jullie kennismaken met wat het Amstelpark en Buitenveldert in zich heeft. Kunst, cultuur en natuur: uit de wijk, voor de wijk!


 


De programmering is in samenwerking met diverse wijk- en parkinitiatieven (Dichtbij in het Park, Zone2Source, Stadshout, IVN, Atelierroute Zuid, Concertino, Huis van de Wijk). Jullie kunnen meedoen en genieten van mooie optredens door liefhebbers en (semi-)professionals, muzikanten, dichters, zangers en kunstenaars. Je kunt je van te voren aanmelden voor workshops of ter plekke spontaan meedoen. Denk hierbij aan tai-chi, pushing-hands, borduren op keramiek, houtbewerking, schilderen, meezingen met Come Together songs, poetry slam en meedoen aan Moestuin op je Balkon cursus. Voor kinderen is er een Natuurdetective speurtocht, de Young Engineers Lego-club, spelen met kunstenaars en spelen met de natuur. De workshops zijn vooral gericht op kennismaking met activiteiten waar je je in de wijk bij kan aansluiten, ook na het parkfeest.


 


Deelnemers aan de fotografieworkshop van Anton Groeneschey maken kans dat hun foto wordt gebruikt in het fotoboek 45-jaar Amstelpark. Voor dit boek worden ook persoonlijke foto's ingezameld met herinneringen aan het park. De podiumoptredens zijn een gelegenheid voor koren en (jong) talent uit de wijk (zoals leerlingen van muziekschool Concertino) om podiumervaring op te doen. Andersom is voor het podium Dichtbij in het Park is het parkfeest gelegenheid nieuwe liefhebbers en semi-profs te scouten voor de concertreeks in het zomerseizoen.


 


Fête de la Nature - Amstelpark 45 jaar is een gratis en vrij toegankelijk parkfeest, georganiseerd door de Vereniging Vrienden van het Amstelpark.


 


De Vereniging Vrienden van het Amstelpark is een vereniging die in 2017 is opgericht. Initiatiefnemers zijn buurtbewoners, Natuur & Milieuteam Zuid, IVN Amsterdam en ondernemers in het park. De vereniging gaat zich inzetten voor een levendig familiepark met ruimte voor cultuur en natuur. Aanleiding voor de oprichting was, naast hart voor het Amstelpark, het nieuwe parkenbeleid van de stad en ingrijpende projecten zoals de verbreding en ondertunneling van de A10.Adres: Amstelpark 5, 1083 Amsterdam Noord-Holland

Datum:

Van: 11:00 tot 18:00


Extra informatie

Website:

https://www.amstelpark.info

Social media:

Categorie:

Cultuur

Vooral leuk voor:

Voor iedereen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a