Rondleiding op Tuinpark Buitenzorg

Rondleiding op Tuinpark Buitenzorg

Gerrit geeft 'n rondje


Gerrit Mol, voorzitter van het 100-jarige Tuinpark Buitenzorg, geeft een informatieve rondleiding over het oudste volkstuincomplex van Amsterdam. De circa 1 uur durende wandeling start beide dagen om 12 uur vanaf het terras achter de hoofdingang aan de Zamenhofstraat 41 in Amsterdam Noord. Aanmelden is niet nodig.


Samen met het aanliggende W.H. Vliegenbos, het oudste stadsbos van Amsterdam, vormt het idyllische Buitenzorg een zeer biodiverse zone in de stad. Vliegenbos en tuinpark zijn rijk aan vogels, insecten, amfibieën en kleine zoogdieren. Ook zijn de bosuil en groene specht vaak te horen en buizerds te zien. Niet voor niets luidt een belangrijk 'regeltje' van Buitenzorg: tuinier rommelig.


Gerrit Mol zal onder meer vertellen over de rijke geschiedenis van Tuinpark Buitenzorg, ingaan op de achtergrond van bijzondere bomen, struiken, bloemen, beeldenkunst en gedichten op het relatief kleinschalige, charmante volkstuinpark.


Gedurende dit weekend is er ook de Atelierroute Noord, waarbij vele aangrenzende ateliers open zijn voor publiek en houdt het Historisch Centrum Amsterdam Noord open huis. Kortom: een ideale gelegenheid om de natuur, de cultuur en geschiedenis van Amsterdam-Noord beter te leren kennen.


 Adres: Zamenhofstraat 41, 1022 AC Amsterdam Noord-Holland

Datum:

Van: 12:00 tot 13:00


Extra informatie

Website:

https://www.tuinparkbuitenzorg.nl

Social media:

Categorie:

Natuurbeleving

Vooral leuk voor:

Voor iedereen

Deel dit evenement via je eigen social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a