Fête de la Nature Gorsselse Heide

Meer weten over het herstellen van de natuur en wat er leeft op een heideterrein? Kom naar de Gorsselse Heide op zondag 24 mei. Wandel op eigen gelegenheid langs verschillende “vertel- en doe-plekken”. De Gorsselse Heide is een van de weinige natte heideterreinen in Nederland, met vennen, gagel en bijzondere planten zoals de vleesetende zonnedauw. Ze zijn druk bezig met het herstellen van de natuur van dit voormalige militaire oefenterrein. Uniek is dat het herstel en beheer van dit heideterrein door inwoners zelf georganiseerd wordt.

U kunt met eigen ogen de veranderingen zien. Op verschillende plekken geven gidsen een toelichting op het waarom, hoe en wat van het natuurherstel. Aan de hand van oude ansichtkaarten en foto’s kunt u het verschil zien met hoe het er vroeger uitzag. Ook voor kinderen is er voldoende te doen. Langs de route kunnen zij ontdekken wat voor dieren er leven op de Gorsselse Heide. Wat zie je voor waterdiertjes als je met een schepnetje in het Luteaven gaat vissen? Wat zie je voor beestjes als je wat dieper in de humuslaag duikt? Wat doen die water – en bodemdiertjes nu precies? Wat eten de uilen die op de heide leven?

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u ook een keer op een kogelvanger staan met uitzicht over de heide, kom dan op 24 mei naar de Gorsselse Heide. U kunt de wandeling starten tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Startplaats: Gorsselse Heide, Elzerdijk in Eefde, ingang tegenover de kartbaan. Informatie over het Fête de la Nature is verkrijgbaar via tel. 0575-493434 en www.fetedelanature.nl; www.markegorsselseheide.nl. Georganiseerd door: IVN Zutphen Warnsveld i.s.m. Marke Gorsselse Heide.Waar en wanneer vindt het plaats?

Adres: Elzerdijk 44, 7211 LT Eefde

Datum:

Van 11.00 tot 13.00


Verder van belang

Extra informatie

Website:

Klik hier

Categorie:

Natuurbeleving

Vooral leuk voor:

Voor iedereen

Deel op social media

Fête de la Nature Gorsselse Heide

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a