Wandelexcursie: Vroege vogels in het Purmerbos

Op deze eerste Pinksterdag gaan we vroeg op pad in het natuurlijk deel van het Purmerbos op zoek naar andere vroege vogels. Met onze ogen en oren gaan we vogels “spotten”. Waarom maken vogels geluid, waarom “zingen” ze? Zijn alle vogels zangvogels? Hoe kan je de zang van de verschillende soorten van elkaar onderscheiden? Welke soorten vogels zitten waar in het gebied? Waarom juist daar? We kunnen in dit deel van het Purmerbos namelijk zowel bosvogels, moerasvogels als watervogels vinden.

Er is niets zo fijn om rond te lopen in de ontwakende natuur, de dauw op het gras, terwijl de meeste mensen nog slapen. De wandeling gaat door vochtig terrein. We raden laarzen of hoge waterdichte schoenen aan en vergeet niet een verrekijker mee te nemen. Start: 6.30 uur, vanaf parkeerplaats de Es, Westerweg ter hoogte van huisnummer 12, Purmerend. Duur: ongeveer 2 uur Informatie en aanmelden: Louis Boersma 0299-425 554Waar en wanneer vindt het plaats?

Adres: Westerweg 12, 1447 AB Purmerend Noord-Holland

Datum:

Van 06.30 tot 08.30


Verder van belang

Extra informatie

Website:

Klik hier

Categorie:

Natuurbeleving

Vooral leuk voor:

Voor iedereen

Deel op social media

Wandelexcursie: Vroege vogels in het Purmerbos

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a