St. ARK 'CSI Zuid-Limburg'

Op zaterdag 23 mei organiseert ARK een speciale excursie over Dood doet Leven in het Drielandenaprk. Dode dieren in de natuur, waar gaan ze naartoe? Wie ruimt ze op? Die antwoorden worden gegeven tijdens een wandeling in het Kempen~Broek. En download de gratis zoekkaart Lijkenpikkers. Er is leven na de dood. Net als dood hout zijn dode dieren onmisbaar in de natuur. Een dood dier vervult de functie van een druk bezocht restaurant, waar honderden andere dieren aan de dis schuiven. Imposante soorten zoals raaf, vos of gier, maar ook kleiner grut zoals aaskevers, vliegen en kledingmotjes. Kadavers vormen daarmee de laatste schakel in een ingenieuze voedselketen. De dood van het ene dier, betekent het (over)leven voor een ander. Het laten liggen van grote dode dieren in de natuur is echter ongebruikelijk in Nederland.

Met Dood doet Leven willen natuurorganisaties het tij keren en de terugkeer van grote dode dieren mogelijk maken en daarmee herstel van aaseters. In het Kempen~Broek werkt ARK Natuurontwikkeling aan gebiedsontwikkeling. De rol van dode dieren wordt daarbij niet vergeten. Verkeersslachtoffers vinden hier hun weg terug naar de natuur. Op zaterdag 23 mei 2014 is er een excursie waarbij we een kijkje nemen in de keuken zien van de aaseters. De excursie start om 14:00 op de kruising van de Meelenbroekerweg en de Schuttebergsweg en duurt ongeveer 2 uur. Er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden.Waar en wanneer vindt het plaats?

Adres: Schuttebergsweg 10-12, 6291 NG Vaals Limburg

Datum:

Van 14.00 tot 16.00


Verder van belang

Extra informatie

ellen.luijks@ark.eu

Website:

Klik hier

Categorie:

Natuurbeleving

Vooral leuk voor:

Voor iedereen

Deel op social media

St. ARK 'CSI Zuid-Limburg'

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a