Pizza en broodjes bakken op houtvuur

Wat is er mooier dan je eigen broodjes maken boven houtvuur ? Zoek een stok in het bos, haal de schil eraf (of laat papa en mama je helpen), kneed het deeg en draai het om je stok. En dan geduldig en langzaam je broodje boven het vuur draaien totdat het aan alle kanten mooi bruin is én gaar. En dan....smullen maar ! Ook zelf pizza maken in een houtgestookte oven is heel wat anders dan een diepvries pizza in de magnetron/oven gooien: het deeg met je handen gelijkmatig uitspreiden. Hou je van een lekkere dikke pizzabodem of juist van een dunne, krokante?

Tomatensaus erover. Kies je eigen groenten (biologisch natuur!). Tonijn, salami er wel of niet bij? Geraspte kaas erover - niet van snoepen.... of juist wel ;) En dan de klep van de oven open: het warme en de gloed van het vuur komt je tegemoet. 300 graden !!! Dus oppassen want binnen enkele minuten is je pizza al klaar. Niet je tong verbranden hoor. En dan nog zin in een lekker toetje (of tussendoortje)? Dan kun je ook boven het houtvuur een lekker wafel bakken ! Biologisch cateraar Foekje Vellema {Foekje's Eko Food} begeleidt je er van harte bij.

Kijk op www.foekjesekofood.nl om te zien wat zij nog meer in haar mars heeft. Voor het 2e jaar tijdens "Fete de la Nature" op de Historische Moestuin van Bartiméus. Er zijn nog meer natuur-belevingsactiviteiten en optredens die middag op dit heerlijke plekje te midden van de prachtig gerestaureerde moestuin van het voormalige landgoed. Er is een foto-wedstrijd waar iedereen aan kan meedoen, jong en oud, met dslr-camera of mobieltje. Kijk voor het hele programma aanbod onder festivalterrein: Historische Moestuin Bartiméus in Doorn of op: https://www.facebook.com/groups/216046755135367/?fref=tsHWaar en wanneer vindt het plaats?

Adres: Broekweg 7, 3941 ZH Doorn Utrecht

Datum:

Van 12:00 tot 16:30


Verder van belang

Extra informatie

foekjesekofood@xs4all.nl

Website:

Klik hier

Categorie:

Eten en drinken

Vooral leuk voor:

Voor iedereen

Deel op social media

Pizza en broodjes bakken op houtvuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$ap8PLWyVEwyLhJe0DIVfzO9cHNloWKpJmEnE1bldGJWuv1T0ZaM9a