Zomerwandeling OpStap in Collendoorn

Categorie
Natuurbeleving
Datum
2 september
Tijd
15:00 - 17:00

Wij organiseren weer een ‘OpStap’ zomerwandeling door natuurgebied Collendoorn. Onder leiding van een landschapsgids wandel je door dit mooie, gevarieerde gebied. Het terrein heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis als vuilnisbelt, die overigens momenteel prachtig gecamoufleerd is. De natuur heeft zich hier geleidelijk ontwikkeld en blijft je verrassen met een grote verscheidenheid aan bomen, planten, vogels, vlinders en paddenstoelen. Op ruim 25 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en kun je tot in Duitsland kijken. De gids vertelt je alles over dit bijzonder stukje natuur.

Dit gebied was vroeger strategisch van zeer groot belang: de belangrijkste toegangsweg, over het land naar de Noordelijke gebieden, waardoor er nog overblijfselen van vestingwerken: burchten, stadsmuur, linies, schansen en veldslagen te vinden zijn. Verder heeft de aanwezigheid van de basisbehoeften voor mensen ertoe bijgedragen dat in de omgeving sporen te vinden zijn van zeer vroege bewoners. Bovenstaande heeft natuurlijk zijn uitwerking en gevolgen gehad voor de ontwikkeling van het gebied, dus ook voor de aanwezige natuur. Ook komen onderwerpen als duurzaamheid en recreatie aan de orde tijdens de wandeling. Op ruim 25 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Collendoorn is niet alleen een zeer boeiend en gevarieerd park maar ook de omgeving is zeer de moeite waard om te komen bekijken.

Wanneer?

We organiseren de excursie op 2 september om 15.00. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Praktische informatie over de excursie:

  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie.
  • Wandeling is ongeveer 5 km.

 

Ga naar website

Praktische informatie

Adres

Kerkdijk
7798CG Collendoorn
Overijssel

Extra informatie locatie

U ontvangt de exacte startlocatie na aanmelding.

Tijd

15:00 - 17:00

Max. aantal deelnemers

12

Categorie

Natuurbeleving

Social media

Deel deze activiteit op social media!