Workshop Leemstuc

Categorie
Natuurbeleving
Datum
2-3 september
Tijd
13:00 - 15:00

Workshop leemstuc

Veel van de historische huizen in Museumpark Orientalis zijn bekleed met leem: een mengsel van zand, klei en silt. Leemstuc heeft bijzondere eigenschappen. Het is namelijk vochtregulerend, geluidsabsorberend en isolerend. Geen wonder dus dat het materiaal al duizenden jaren gebruikt wordt. Op 2 en 3 september kun je zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een workshop leemstuc. Onder begeleiding van professionals restaureer je zelf een stukje van het joods huis in de Romeinse straat: het huis links op de foto.

TIP: neem kleren mee die vies mogen worden.

Je kunt je op de dag zelf aanmelden bij de kassa, maar om zeker te zijn van een plekje kun je je ook van tevoren aanmelden via  Vermeld in je bericht je naam, het aantal personen en de tijd waarop je wilt deelnemen. Er kunnen maximaal 6 personen tegelijkertijd meedoen. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen.

Over Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. Gelegen in een prachtig landschap, is dit een ontmoetingsplek die ruimte biedt om stil te staan bij de zoektocht naar de betekenis van het leven en de kunst van bezinning. Kom hier de natuur ervaren! Verder kan je je laten inspireren door de bijzondere erfgoedmonumenten, genieten van het culturele programma en de tentoonstellingen.

" target="_blank">Ga naar website

Praktische informatie

Adres

Profetenlaan 3
6564BL Heilig Landstichting
Gelderland

Extra informatie locatie

Tijd

13:00 - 15:00

Max. aantal deelnemers

6

Categorie

Natuurbeleving

Social media

Deel deze activiteit op social media!