Wandelen met natuurweetjes en Qi Gong oefeningen

Categorie
Wandeling
Datum
4 september
Tijd
10:00 - 12:30

Korte wandeling door de duinen in combinatie met (Chinese) Qi Gong oefeningen en natuurweetjes onderweg. Koffie of thee met taart na afloop. Gratis. Aanmelden niet nodig.

 

Bewegen in de natuur is een feest

Bewegen is gezond en leuk. En samen met anderen in de natuur bewegen is driedubbel leuk, dubbel gezond en gezellig. Een waar feestje dus! Op zondag 4 september kunt u in goed gezelschap en in rustig tempo een mooie wandeling maken in de duinen van Castricum. Onderweg stoppen we een paar keer en wordt er iets vertelt over de natuur. Ook stoppen we op een mooie locatie om een paar Qi Gong oefeningen te doen. We sluiten de ochtend af met een kopje koffie of thee en een stukje taart. En dat alles gratis.

 

Gezond Natuurwandelen Castricum

U wandelt deze zondag mee met de Gezond Natuurwandelgroep Castricum, die elke zondag een korte wandeling door de duinen maakt. Deze wandelingen van (ruim) een uur, worden geleid door begeleiders die steeds weer een andere route uitstippelen. Onderweg vertellen ze twee of drie keer interessante en leuke ‘weetjes’ over de natuur.

 

Maak kennis met Qui Gong

Op 4 september onderbreken we de wandeling om onder leiding van Simone Stam, ook yogadocent en masseur, een aantal eenvoudige Qui Gong oefeningen te doen. Dit zijn energetische Chinese oefeningen, bekend van wat de Chinezen in de parken beoefenen. Het zijn staande, langzame bewegingen die vloeiend op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Uw hartritme wordt rustiger en uw ademhaling verdiept zich. Het lichaam wordt gelijkmatig warm. Dat zorgt ervoor dat spieren, gewrichten en bindweefsel soepeler aanvoelen. U ervaart lichamelijk meer energie en geestelijk rust. Iedereen kan het. 

 

Elke zondag meewandelen

De Gezond Natuurwandelgroep Castricum start elke zondag om half 11 bij De Hoep. Als u het leuk vindt kunt u dus vaker meelopen met deze groep. Dat kan zonder vooraf aan te melden en is altijd gratis. De wandelingen eindigen altijd bij de Johanna’s Hof, waar veel deelnemers met elkaar dan een kopje koffie drinken. De activiteit op 4 september start dus niet om half 11, maar om 10 uur.

 

Stichting Gezond Natuurwandelen Nederland 

Stichting Gezond Natuurwandelen Nederland organiseert op veel groene locaties in het land aantrekkelijke en laagdrempelige wandelingen en wil mensen zo de kans geven weer in beweging te komen. Het gaat hierbij om een combinatie van bewegen – dat gezondheidswinst oplevert – en het gezonde effect van het ervaren van de prachtige natuur die de locaties te bieden hebben. Er zijn in negen provincies in Nederland gratis wandelingen van ongeveer een uur voor mensen die vanwege een aandoening, leefstijl, leeftijd of om andere redenen, minder bewegen. Meer info over Gezond Natuurwandelen: https://www.gezondnatuurwandelen.nl/

 

Programma 4 september:

10 uur – start in bezoekerscentrum De Hoep (Johannisweg 2, 1901 NX Castricum) met koffie of thee; Welkom door Stichting Gezond Natuurwandelen; Praatje van de boswachter van PWN over de natuur in de duinen.

 

10.30 uur – start wandeling (als u alleen de wandeling mee wilt doen, zorg dan dat u uiterlijk 10.30 uur bij de ingang – binnen of buiten – van De Hoep bent); Onderweg stoppen we voor Qui Gong oefeningen en natuurweetjes.

 

Rond 12 uur – koffie met taart voor de deelnemers aan de wandeling bij Johanna’s Hof.

 

Foto: Qi Gong

Praktische informatie

Adres

Johannisweg 2
1901NX Castricum
Noord-Holland

Extra informatie locatie

Tijd

10:00 - 12:30

Categorie

Wandeling

Social media

Deel deze activiteit op social media!