Romeinse Flora in de wandelroutes, Nijmegen 2022

Categorie
Cultuur
Datum
2-3-4 september
Tijd
13:00 - 18:00

Voor Fete de la nature houden wij deze keer de kunstinstallatie ‘in de wind’ in stadspark het Groene Perron. Daarvoor ben je van harte uitgenodigd.

Romeinse Flora in de Wandelroutes

Tijdens onze vele wandeltochten rondom de wandelroutes ‘Godin van de Flora’- en ‘Flora Romana’-route, zijn wij dit jaar speciaal op zoek gegaan naar de bijzondere bloemen, kruiden en planten. Deze werden al door de Romeinen gebruikt.

Stadspark ‘Groene perron’

Het stadspark ‘Groene perron’ is een mooi aangelegd stadspark die met de ‘Godin van de Flora’-route aan het Valkhofpark is gekoppeld. Zo willen wij door wandelroutes alle stadsparken en groenstroken met elkaar gaan verbinden. Op deze manier ontstaat er langzaam een grote ‘Groene corridor’ van stad en landschap.

Romeinse Flora van de Wind

In stadspark ‘Groene perron’ is ook bijzondere flora te vinden die de Romeinen uit het verre verleden hadden gebruikt. Zo gaan wij de speciale kleuren uit de bloemen door de wind laten vangen. Dat doen wij met een beeldende kunstinstallatie. De bijzondere blauwe kleuren van de Cichorei (cichorium intybus) komen weer tot nieuw leven en worden door de wind gedragen.

Beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen, José Geurts, Namens de werkgroep ‘Hortus Civitatis’/stichting Naturama

Praktische informatie

Adres

Oude Groenewoudseweg 260
6524WS Nijmegen
Gelderland

Extra informatie locatie

stadspark 'Groene perron' Oude Groenewoudseweg

Tijd

13:00 - 18:00

Categorie

Cultuur

Social media

Deel deze activiteit op social media!