Pruimenweekend

Categorie
Mix/Van alles en nog wat
Datum
3-4 september
Tijd
10:00 - 17:00

Het eerste weekend van september 2022 is het Pruimenweekend op het Muiderslot. De pruimen, die bij ons in de pruimenboomgaard achter het kasteel groeien, zijn dan lekker rijp en sappig. Goede reden om de oogst te vieren, toch? Kom langs en geniet van heerlijk pruimenhapjes en drankjes, doe mee aan een rondleiding of geniet kasteel en tuinen op je eigen tempo.

Proeven

Koken met pruimen: De historische pruimenrassen in de tuinen van het Muiderslot zijn ook geliefd bij chef-koks door heel Nederland. Je kunt ze gebruiken in zowel toetjes als hartige gerechten. Doe dus vooral wat inspiratie op en kom proeven!

Rondleidingen

Er zijn rondleidingen door de tuinen waar je makkelijk kunt aanhaken. En uiteraard zijn deze rondleidingen helemaal in pruimenthema. Wil je meer weten over de tuinen? Sluit dan aan bij een tuintour. Of heb je zin in totaal iets anders? Doe dan mee met de ‘Niet te pruimen tour: Alles wat je nooit wilde weten over het Muiderslot.’ Een rondleiding rond het kasteel en over de vestingwerken, die je bijpraat over alles wat er vies en lelijk is aan het Muiderslot. Van mislukte verbouwingen en verloren belegeringen tot onsmakelijke eigenschappen van bewoners door de jaren heen…

Praktische informatie

Adres

Herengracht 1
1398AA Muiden
Noord-Holland

Extra informatie locatie

Rijksmuseum Muiderslot

Tijd

10:00 - 17:00

Categorie

Mix/Van alles en nog wat

Social media

Deel deze activiteit op social media!