Perceeldag Land van Ons | De Biesterhof

Categorie
Mix/Van alles en nog wat
Datum
3 september
Tijd
10:00 - 16:30

Land van Ons gelooft in de veerkracht van de aarde en in de kracht van het burgercollectief. Als coöperatie kopen we namens onze deelnemers landbouwgrond, verspreid over Nederland. Zo hebben we in 2021 een mooi landbouwperceel verworven nabij Millingen aan de Rijn: De Biesterhof. Boerin Claudi en boer Howard ontwikkelen hier in de komende jaren een gemengd biologisch bedrijf. Een boerderij voor natuurinclusieve landbouw en landbouwinclusieve natuur. En bovendien een boerderij voor sociale ontmoeting, voor educatie en voor onderzoek. Zulke plekken zijn essentieel om in ons land te groeien naar duurzame productie van gezond voedsel, en naar een natuurrijke leefomgeving. De Biesterhof, boerderij van de gemeenschap, voor de gemeenschap.

Doe je mee? Kom kennis met ons maken op de Land van Ons Percelendag. 

 

Veel te doen voor jong en oud:

– Ontmoet boer Howard en denk mee over de korte keten van boer naar burger.

– Boer Howard geeft rondleidingen die starten om 11.30 en om 14.30 uur.

– Verken De Biesterhof en bekijk wat er groeit en bloeit in de wetering met Willem Schenk. De natuurrondleidingen starten om 10.30 en 13.30 uur.

– Hoe staat het met de insecten? Onderzoekers van Wageningen University vertellen over hun Living Lab.

– Schuif aan bij de verhalenverteller Thijs Goverde (tot 14:00 uur), aai de schaapjes, en knutsel mee aan het bijenhotel.

– Laat je informeren over Land van Ons onder het genot van een lekker hapje en drankje. Bezoek de marktkraam met producten van Land van Ons.

Praktische informatie

Adres

Zeelandsestraat 74
6566JB Millingen aan de Rijn
Gelderland

Extra informatie locatie

De Biesterhof
Toegankelijkheid: Het erf van De Biesterhof is redelijk begaanbaar, de landbouwpercelen zijn beslist beperkt begaanbaar.
Toiletten zijn aanwezig.

Tijd

10:00 - 16:30

Categorie

Mix/Van alles en nog wat

Social media

Deel deze activiteit op social media!