Open Perceeldagen Land van Ons/Onneresch

Categorie
Mix/Van alles en nog wat
Datum
3 september
Tijd
10:00 - 16:00

Er worden wandelingen met een gids aangeboden over de Onneresch, het meest noordelijk gelegen perceel van Land van Ons. De gids vertelt over de boeiende landschapshistorie van de es en over het beheer ervan door Land van Ons. Dit is gericht op een agrarisch gebruik van de es met grote aandacht voor biodiversiteit, oftewel natuurinclusief boeren.

In een tent kun je stands bezoeken met informatie over IVN en Land van Ons/Onneresch, er is koffie, thee en sap met boekweitkoekjes en een pannenkoekenproeverij met pannenkoeken van boekweitmeel. De boekweit is geteeld op de percelen van Land van Ons, het meel en vele andere producten van Land van Ons zijn in de tent te koop. Van 12.45 tot 13.30 uur kun je een lezing bijwonen over de landschapshistorie, die nog enige verdieping geeft t.o.v. wat de gids vertelt. De lezing is toegankelijk voor maximaal twintig personen.

Tent en standjes zijn er ook op zondag 4 september, de wandelingen worden op die dag verzorgd door IVN Groningen Haren.

Op beide dagen kun je bij de IVN-stand de Natuurspeur-bingokaart halen en ons na de speurtocht laten zien hoeveel vakjes je vol gekregen hebt!

De wandelingen op de zaterdag beginnen om 10.30, 11.30, 13.45 en 14.45 uur. Hiervoor, en voor de lezing op beide dagen, kun je je aanmelden op ; per wandeling kunnen twintig personen deelnemen.

Kom zoveel mogelijk op de fiets!

Meld je aan voor deze activiteit
Bovenstaande knop probeert een mail te sturen via een geïnstalleerd mailprogramma.
Heb je geen mailprogramma geïnstalleerd mail dan direct naar

Praktische informatie

Adres

Onneresweg
9750AA Onnen
Groningen

Extra informatie locatie

Wandelingen starten op de Onneresweg. Tent en stands zijn aan het eind van de Padlandsweg. Parkeren aan de rand van het dorp, niet op de Onneresweg. Geen WC. Terrein niet toegankelijk voor rolstoelen.

Tijd

10:00 - 16:00

Categorie

Mix/Van alles en nog wat

Social media

Deel deze activiteit op social media!