Open Perceeldag Land van Ons Noordbeemster

Categorie
Natuurbeleving
Datum
3 september
Tijd
10:00 - 16:00

Bij Land van Ons Noordbeemster kun je de resultaten van ruim 1 jaar biodynamisch beheer op het grasland bekijken, en ons helpen zoeken naar de toename van de biodiversiteit!

We willen in de sloten rondom onze twee percelen kijken hoe het staat met het leven in het water, en we willen kijken of er nog meer plantensoorten te ontdekken zijn in vergelijking met de vorige tellingen.

Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon even rond te lopen en te genieten van de Beemster Polder, dat is tenslotte niet voor niets UNESCO erfgoed. Er zijn biologische/duurzame producten van Land van Ons te koop, en we spreken graag met belangstellenden over wat we proberen te bereiken.

Om voldoende aandacht en ruimte te geven aan de belangstellenden gaan we uit van 4 tijdsblokken waarin we elke keer ± 30 personen kunnen rondleiden. De start van die tijdsblokken is om 10 uur, om 11:15 uur, om 13:00 uur en om 14:15 uur. Het eerste tijdsblok (10 uur) is tot nu toe het rustigst, de anderen raken aardig gevuld (maar hebben nog plek).

Het grasland kan, zeker als het flink geregend heeft, wat lastiger begaanbaar zijn. Stevige schoenen zijn dan aan te raden. Bij het gebruik van een rolstoel zijn brede banden waarschijnlijk handiger dan smalle banden.

De parkeerplaats voor Café Les Deux Ponts is het vertrekpunt. Daar kunt u na afloop ook de producten van Land van Ons bekijken en kopen. Vooraf of achteraf ‘opsteken’ bij het sfeervolle café met terras aan het water is een aanrader. Bij het café kunt u bootjes reserveren, tussen ons perceel en Les Deux Ponts ligt de Beemster Ringvaart waarop het mooi varen is.

Er lopen diverse wandelpaden en fietsroutes langs, dus u kunt een gevarieerd palet van activiteiten maken op deze zaterdag.

Van harte welkom!!

Perceelgroep Land van Ons, Noordbeemster

Meld je aan voor deze activiteit
Bovenstaande knop probeert een mail te sturen via een geïnstalleerd mailprogramma.
Heb je geen mailprogramma geïnstalleerd mail dan direct naar

Praktische informatie

Adres

Slimdijk 2
1631DB Oudendijk
Noord-Holland

Extra informatie locatie

Start bij café Les Deux Ponts

Tijd

10:00 - 16:00

Max. aantal deelnemers

150

Categorie

Natuurbeleving

Social media

Deel deze activiteit op social media!