Ontdekkingstocht voor gezinnen

Categorie
Mix/Van alles en nog wat
Datum
4 september
Tijd
13:30 - 15:30

Vier met je gezin een feestje in de natuur en ga op 4 september mee op ontdekking in De Ronde Venen. De wandeling gaat o.a. over de oude Demmerikse Kade bij Vinkeveen. Elk gezin krijgt een rugzakje mee met veldwerkmateriaal, de route en leuke opdrachten voor onderweg. De kinderen doen deze opdrachten samen met hun (groot)ouders / verzorgers. Er gaan gidsen mee om zo nodig te assisteren. Inspiratie voor deze ontdekkingstocht komt uit het boekje ‘50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde’.

In 2022 wordt het Rampjaar uit 1672 herdacht. Daarom zal er bij de wandeling speciaal aandacht zijn voor de rol van kades bij de Oude Hollandse Waterlinie en wat er in 1672 in dit gebied gebeurde.

Doelgroep: kinderen van 6-12 jaar en hun (groot)ouders of andere opvoeders. Er is plaats voor tien gezinnen (maximaal vier kinderen per twee volwassenen). Neem zelf wat te eten en te drinken mee voor onderweg. Je kunt je gezin aanmelden via https://www.odru.nl/nme-aanbod-natuur-en-milieueducatie/de-woudreus/de-woudreus-activiteiten/.

 

Ga naar website

Praktische informatie

Adres


Oukoop
Utrecht

Extra informatie locatie

parkeren kan op de oude spoordijk

Tijd

13:30 - 15:30

Max. aantal deelnemers

50

Categorie

Mix/Van alles en nog wat

Social media

Deel deze activiteit op social media!