Natuurtuin Slatuinen Nazomerfeest 2023

Categorie
Natuurbeleving
Datum
3 september
Tijd
13:00 - 17:00

Een ‘verborgen paradijsje’ wordt het wel genoemd: de Natuurtuin Slatuinen. Ga door de groene poort aan de Slatuinenweg tussen de huizen 43 en 47 en je stapt van de stadse hectiek in een oase van groen en rust; een bijzondere plek die wordt beheerd op een wijze die zoveel mogelijk ruimte biedt aan spontane ontwikkeling van de natuur.

Elk jaar wordt de tuin bezocht door buurtbewoners, fotografen, kunstenaars, rustzoekers, (school) kinderen, peuters van de buitenschoolse opvang, biologen en collega-(natuurtuin) beheerders. De bezoekers komen niet alleen uit de buurt, maar soms ook ver daarbuiten.

Op zondagmiddag 3 september maken we er voor de bezoekers een feestje van. Al wandelend op eigen gelegenheid kunt u van de tuin genieten, maar er zijn ook gidsen die een rondleiding kunnen verzorgen. Tevens worden er (natuureducatieve) kinderactiviteiten gehouden. En er is gelegenheid om een hapje en een drankje te nemen. 

In het gebouwtje is een historische fototentoonstelling over het voormalige buurtschap De Baarsjes en het Slatuinenpad.

Deelname is gratis. We zijn echter voornamelijk afhankelijk van gemeentelijke subsidie, dus een donatie, hoe klein ook, stellen we zeker op prijs.

Praktische informatie

Adres

Slatuinenweg 45
1057KB Amsterdam
Noord-Holland

Extra informatie locatie

Tijd

13:00 - 17:00

Categorie

Natuurbeleving

Social media

Deel deze activiteit op social media!