‘Museum van de Romeinse Flora, Nijmegen 2023

Categorie
Cultuur
Datum
1-2 september
Tijd
13:00 - 19:00

Op 1 en 2 september van 13.00 uur tot 19,00 uur is vanuit de Barbarossa-ruïne in het Valkhofpark, een Draagbaar Museum met een performance te bezichtigen. Iedereen is hierbij van harte welkom. Met het ‘Museum van de Romeinse Flora’ is beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen met zijn werkgroep ‘Hortus Civitatis’ vele jaren lang actief rondom de ‘Groene corridor’ en de wandelroutes.

 

Performance Barbarossa-ruïnen

Met ‘Museum van de Romeinse Flora’ worden verschillende Romeinse bloemen en kruidenplanten in beeld gebracht en komen ‘Flora’ van bloemen en kruidenplanten centraal te staan in de beeldende kunst. Tijdens de wandelingen door de verschillende seizoenen, worden de bloemen en zaden van de bloemen en kruidenplanten verzameld om weer vervolgens op een andere plek in de wandelroutes uit te gaan zaaien.

 

De wandeling door de seizoenen

 Voor ieder seizoen komt er telkens een ander beeldverhaal over bloemen en kruidenplanten met steeds weer ander bijzonder licht. Voor de wandelroutes (Godin de Flora & Flora Romana routes) is het ‘Draagbaar Museum’ daarom een mooie aanvulling om het speciale licht op de kruiden en bloemen met fotografie en performance vast te gaan leggen.  

 

Persberichten Nijmegen Oost,

Volg deze speciale persberichten op Nijmegen Oost.nl; want de werkgroep gaat ook een samenwerking aan met de gemeente (Hartje Nijmegen), om met een bakfiets vol Romeinse bloemen en kruidenplanten, de biodiversiteit in de oude binnenstad voor altijd zichtbaar te maken. De werkgroep fietst drie middagen voor in de maand september.

Werkgroep ‘Hortus Civitatis’ T. 024-3231718

Stichting Naturama

Praktische informatie

Deel deze activiteit op social media!