Landgoed Eerbeek en de oliemolen

Categorie
Natuurbeleving
Datum
4 september
Tijd
14:00 - 16:30

Eerbeek dankt haar naam aan de beek met het heldere water waarop papier- en korenmolens draaiden. Al in 1046 wordt Erbeke genoemd. 150 jaar geleden telde Eerbeek 400 inwoners, tegenwoordig ruim 9000.

We beginnen met een bezoek aan de oliemolen, de enige nog werkende oliemolen van Nederland. Er wordt uitleg gegeven over de werking van de molen en de aandrijving door de sprengenbeek.

Hierna maken we een wandeling onder leiding van een gids over het landgoed en horen we van alles over de geschiedenis van het landgoed en zijn bewoners.

Het kasteel zelf is oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw en is vermoedelijk een jachtslot geweest van de heren van Bronckhorst.

In het parkbos is een rechtlijnig lanenstelsel te zien dat dateert uit de 16e en 17e eeuw. Het bos bestaat uit een grote collectie oude en majestueuze eiken en beuken. Daarnaast is er een grote diversiteit aan bijzondere bomen en struiken te vinden. Ook is er een klein kabouterbos en een prachtige boomkathedraal die we van binnen gaan bekijken.

De huidige tuin en het parkbos zijn grotendeels aangelegd in de 19e eeuw, onder meer met grote kweekvijvers.

Wandel met ons mee over dit prachtige landgoed!

 

Extra informatie:

Startpunt oliemolen, naast Grand Café De Korenmolen.

Deze activiteit is ook geschikt voor gezinnen met niet al te jonge kinderen. Het terrein van het landgoed is minder geschikt voor kinderwagens, minder validen en rolstoelen.

Trek comfortabele kleding en (wandel)schoenen aan.

Praktische informatie

Adres

Kanaalweg 3
6961LW Eerbeek
Gelderland

Extra informatie locatie

Tijd

14:00 - 16:30

Categorie

Natuurbeleving

Social media

Deel deze activiteit op social media!