Land van Ons/Wassenaar

Categorie
Natuurbeleving
Datum
4 september
Tijd
12:00 - 16:00

Vier met ons het Feestje van de Natuur! Kom kennismaken met het nieuwste perceel van burgercoöperatie Land van Ons. Op het perceel werden tot dit jaar gangbare bollen geteeld. Land van Ons wil de biodiversiteit op dit boerenland verbeteren en het verpachten aan een boer die er biologische bollen gaat telen – die zijn interessant voor (vroege) bestuivers als hommels.

Tijdens de Open Dag is het terrein te bekijken, en bezoekers kunnen oa helpen met de nul-meting van de biodiversiteit op het perceel. Download de app Obsidentify op je telefoon en maak een account aan op Waarneming.nl !

Er zijn activiteiten voor kinderen en er is een kraampje waar Land van Ons producten worden verkocht, samengesteld met eigen boekweit en huttentut. Ook zijn er bescheiden versnaperingen – neem een eigen glas of beker mee!

 

OV 

Van en naar Den Haag: Den Haag Centraal bus 385 halte Rust en Vreugdlaan (Oost) en dan minder dan 1 minuut lopen. Voor de terugreis 15 min lopen over Eikenhorstlaan en Raaphorstlaan, de tunnel door naar halte Houtlaan, dan bus 385. 

Van en naar Leiden: 

Geen bruikbare OV-verbinding. Het beste is in dat geval een ov-fiets te huren op Den Haag Centraal of Leiden. N.B. Halte Rust en Vreugdlaan(West) is niet bruikbaar omdat je daar de Rijksstraatweg niet kan oversteken.

Fiets

Uit Voorschoten: …., Horst en Voordelaan, Raaphorstlaan, Eikenhorstlaan, laatste stukje lopen over de stoep langs de Rijksstraatweg

Uit Leiden: …., bij de Houtlaan door de tunnel, dan Raaphorstlaan, Eikenhorstlaan, laatste stukje lopen over de stoep langs de Rijksstraatweg

Uit Den Haag: ……., bij de Houtlaan door de tunnel, dan Raaphorstlaan, Eikenhorstlaan, laatste stukje lopen over de stoep langs de Rijksstraatweg

Auto

Heenweg: 

Uit Den Haag: Rijksstraatweg afrit Eikenhorstlaan;

Uit Leiden: ….. bij afrit Kerkehout  U-turn maken en dan op de Rijksstraatweg de afrit Eikenhorstlaan nemen

Terugweg:

Naar Den Haag: Eikenhorstlaan verder afrijden, r.a. Raaphorstlaan, bij Houtlaan l.a. Rijksstraatweg op

Naar Leiden: vanuit de Eikenhorstlaan, r.a. de Rijksstraatweg op.

 

 

Meld je aan voor deze activiteit
Bovenstaande knop probeert een mail te sturen via een geïnstalleerd mailprogramma.
Heb je geen mailprogramma geïnstalleerd mail dan direct naar

Praktische informatie

Adres

Rijksstraatweg 601
2245CA Wassenaar
Zuid-holland

Extra informatie locatie

Goed bereikbaar met OV en Fiets, zeer beperkt Parkeer ruimte

Tijd

12:00 - 16:00

Categorie

Natuurbeleving

Social media

Deel deze activiteit op social media!