Land van Ons, Lettele

Categorie
Mix/Van alles en nog wat
Datum
3 september
Tijd
11:00 - 15:00

3 september: Aandacht voor biodiversiteit!

 

Het zal niemand ontgaan zijn: de natuur staat onder druk! Schaalvergroting in de landbouw, gebruik van kunstmest en pesticiden, het verdwijnen van kleinschalige landschapselementen; het zorgt er samen voor dat akkervogels, hazen, reeën en insecten steeds zeldzamer worden en het landschap saaier wordt. Als burgercoöperatie ‘ Land van Ons’ proberen we het tij te keren. We kopen landbouwgrond op en stellen boeren in staat het vervolgens op een ecologisch verantwoorde manier in gebruik te nemen. Aandacht voor biodiversiteit en terugkeer van kleinschalige landschapselementen zijn daarbij belangrijke uitgangspunten naast een eerlijke bedrijfsvoering voor de boer.

 

Op zaterdag 3 september van 11:00 tot 15:00 bent u van harte welkom en laten we u graag kennismaken met een van de percelen van het Land van Ons. Op het perceel aan de Schooldijk (gelegen naast huis nr 1) in Lettele vertellen we over onze idealen en de positie die de boer daarin inneemt, maar laten we u ook graag zelf ontdekken wat er allemaal in een gezonde bodem, in een gevarieerd weiland of in een boerensloot te ontdekken valt. We doen dit samen met het IVN. Gidsen van het IVN zijn aanwezig om te vertellen over planten, grond- en waterleven. Neem uw eigen picknickspullen mee en laat u inspireren. En uiteraard kunt u via landvanons.nl zelf deelnemer worden aan de burgercoöperatie! 

 

Er is ook een mogelijkheid producten van Land van Ons te kopen zoals huttentutolie en boekweit.

 

Iedereen is welkom

 

Bus: www.9292.nl kan je informatie vinden over de buurtbus, halte Schooldijk, Lettele. Keolis buurtRRReis 590 richting Nieuw Heeten

 

Fietsen: vanaf Deventer CS is het een half uur op de fiets. Op maps staat Schooldijk 1 (Schalkhaar)

 

Auto’s: parkeren in de berm.

 

WC: aanwezig

Praktische informatie

Adres

Schooldijk 1
7433PD Lettele
Overijssel

Extra informatie locatie

Iedereen is welkom.
Bus: www.9292.nl buurtbus, halte Schooldijk, Lettele.
Fietsen, half uur van Deventer CS, maps Schooldijk 1 (Schalkhaar).
Auto's: parkeren in de berm.
WC aanwezig

Tijd

11:00 - 15:00

Categorie

Mix/Van alles en nog wat

Social media

Deel deze activiteit op social media!