Land van Ons / Holtesch: ‘Korte Keten’ in het zonnetje

Categorie
Eten en drinken
Datum
3 september
Tijd
11:00 - 16:00

De Holtesch is het eerste perceel dat in 2020 door burgercoöperatie Land van Ons gekocht werd om het landschap te herstellen en biodiversiteit te stimuleren. Het eerste jaar groeide er boekweit. Een gewas dat nu weer meer in de belangstelling komt omdat het kan groeien op zandgrond en weinig mest nodig heeft. Het bijzondere van boekweit is dat het geen gluten bevat en op veel manieren verwerkt kan worden. Na het eerste jaar werd er strokenteelt toegepast. Dit jaar is er in zes meter brede stroken boekweit, baktarwe en huttentut verbouwd. Van de baktarwe wordt meel gemaakt. Het zaad van de huttentut geeft als het geperst wordt een hele mooie olie die vergelijkbaar is met olijfolie. Bovendien kan deze olie uitwendig gebruikt worden.

Land van Ons zet zich in om de weg van de producten naar consument zo kort mogelijk te houden. Hiervoor werkt een team vrijwilligers aan het bevorderen van de zogenaamde ‘Korte Keten’. Tijdens onze perceeldag op 3 september 2022 willen wij onze producten van de korte keten in het zonnetje zetten. En dat betekent proeven en ideeën opdoen. Kom kennis maken met boekweitpannekoekjes, huttentutolie, yogakussentjes en veel meer. En natuurlijk zijn onze producten ook te koop, daarvoor is een winkeltje ingericht.

Er zijn verschillende activiteiten die dag:

  • Doe mee aan een natuurbelevingswandeling onder de enthousiaste leiding van Coby Koops. Zij weet al je zintuigen te prikkelen, er is veel te zien, te ruiken, te proeven en te voelen!
  • Voor wie meer wil weten over biologisch boeren en wat daar allemaal bij komt kijken, vraag het onze boer Kees Sijbenga. Hij zal er graag over vertellen.
  • Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van het perceel? Dan kun je terecht bij Albert Kool. Hij is specialist op dit gebied en vertelt er boeiend over.
  • Stichting in Goede Aarde doet onderzoek op ons perceel naar de werking van verschillende methodes om gewassen op een natuurvriendelijke manier gezond en sterk te maken. Het is de bedoeling dat er iemand van de Stichting aanwezig is om dit onderzoek toe te lichten.

Kortom, het belooft een leuke en leerzame dag te worden met hapjes, drankjes en gezelligheid.

N.B. Op het perceel is géén toilet aanwezig. Voor mindervaliden is het perceel minder goed toegankelijk omdat het terrein wat hobbelig en onverhard is.

 

 

 

 

Meld je aan voor deze activiteit
Bovenstaande knop probeert een mail te sturen via een geïnstalleerd mailprogramma.
Heb je geen mailprogramma geïnstalleerd mail dan direct naar

Praktische informatie

Adres

Zwiggelterweg ter hoogte van nr. 11
9414TN Hooghalen
Drenthe

Extra informatie locatie

- Parkeerplaats Heuvingerzand, van daaruit is het 5 minuten lopen door het bos naar het perceel. Mensen die slecht ter been zijn worden ter plekke doorverwezen naar een andere locatie om het perceel te benaderen.

Tijd

11:00 - 16:00

Categorie

Eten en drinken

Social media

Deel deze activiteit op social media!