Fête de la Nature bosbad in Trompenburg – met speciale cadeauactie

Categorie
Natuurbeleving
Datum
september
Tijd
11:00 - 14:00

Kom op zondag, 3 september heerlijk bosbaden, we maken er deze keer een extra leuk feestje van dat in het teken van de kleur rood en de oogst staat. IBovendien is er een top aanbieding speciaal voor Fête de la Nature In het weekend van 3 september 2023 is het overal in Nederland feest in de natuur en dat vieren we ook in Trompenburg.

De natuur inspireert, verwondert, maakt je blij. Bij een bosbad ervaar je dat met alle vezels van je lijf. Voor sommige mensen is forest bathing gewoon een heerlijke middag in de natuur, voor anderen is het een diepe ervaring die verandering brengt. Wat je ook beleeft, je hoeft niet te verbeelden dat er een verbinding is tussen jou en de natuurlijke wereld, je voelt en ervaart je verbondenheid met al je zintuigen. Juist in deze tijd waar veel mensen last hebben van stress en gebrek aan focus is dat helend, je wordt er vrolijk van, soms uitgelaten en je kunt je voelen alsof er een zware last van je schouders is genomen. Wetenschappers zeggen dat je tot ruim een week na een bosbad nog de effecten ervan op je hormoonhuishouding kunt aflezen, net of je even heerlijk een weekje met vakantie bent geweest.

Meer weten over bosbaden? We hebben hier de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.

Doe je mee?

Je krijgt een verrukkelijke natuurervaring inclusief de Japans georiënteerde theeceremonie.

+ de kruidendeskundige die je geuren en smaken helpt ontdekken

+ de geleide meditatie ‘Pleasure of present’ die je zintuigen opent

+ een gevoel van diepe verbondenheid

+ gezondheidsboost

+ gediplomeerde ervaren gids

+ deskundige hulp en wildernis EHBO bij noodgevallen.

En als het regent? Dan gaan we gewoon door. Regen verbetert de sensorische ervaring en heeft al geresulteerd in gedenkwaardige sessies.

Wat houd je tegen? Meld je aan voor jouw bosbad in dit mooie stukje stadsnatuur.

Gewoon mens te zijn … – bosbad in de botanische tuin 

Shinrin yoku stelt je in staat je opnieuw te verbinden met de natuur. Bosbaden is meer dan jezelf even loskoppelen van alle technologie en de ruis van het moderne leven, het stelt je in staat je te verbinden met iets dat zoveel groter is dan wijzelf. Je stemt af op een diepere wijsheid. Noem het intuïtie, de natuur of het universum – het heeft precies die boodschap voor je die jij op dat moment nodig hebt. 

Wat een bosbad voor je doet?

Forest Bathing komt van het Japanse shinrin yoku, wat ‘weelderig verblijf onder de bomen’ betekent. Het heeft aspecten die aan mindfulness doen denken, maar is meer naar buiten gericht dan naar binnen. Bosbaden helpt je jezelf te helen – en ook je omgeving. Om je ware zelf zijn leidende kracht in je leven terug te geven. Je Bosbadgids is je toegewijde begeleider.

Prijs

Een bosbad kost €49, met een Rotterdampas betaal je € 37,- (25% korting).

Alle deelnemers aan het Fête de la Nature bosbad krijgen een zakje met rode bosthee cadeau en een cadeaubon voor een bosbad bij Gudrun.

Parkeren is gratis in het weekend. Toegang tot Trompenburg is gratis met Museumjaarkaart en Rotterdampas. Een dagkaart kost €11,- en kun je hier bestellen.

Ga naar website

Praktische informatie

Adres

Honingerdijk 86,
3062 N Rotterdam
Zuid-holland

Extra informatie locatie

Tijd

11:00 - 14:00

Max. aantal deelnemers

9

Categorie

Natuurbeleving

Social media

Deel deze activiteit op social media!