Buurtfestival Natuur & Tuin

Categorie
Mix/Van alles en nog wat
Datum
2-3 september
Tijd
14:00 - 22:30

Bij het fantastische programma van Buurtfestival Natuur & Tuin is iedereen welkom, van jong tot oud. Op vrijdagavond een vleermuisexcursie (uitverkocht) en op zaterdag een groot en divers aanbod aan activiteiten: muziek, lezingen, excursies en workshops. Alle activiteiten hebben een groen en biodivers tintje: kom (meer) leren en laat je inspireren! Wij kijken enorm uit naar jullie komst.

Kijk hier waar je je allemaal direct voor kunt aanmelden: https://www.eventbrite.nl/o/atv-loolaan-49950914823 of lees hieronder verder!

Met dank aan subsidiënten en sponsoren kunnen wij onderstaand programma gratis aanbieden (met uitzondering van consumpties en de bingo-activiteit).

 

Programma:

Vrijdag 2 september

Vleermuizenexcursie, door Carolien van der Graaf; max. 40 deelnemers (uitverkocht)

Zaterdag 3 september

14:00 uur: Zaterdagmiddag miniconcert

Een miniconcert door een strijkkwartet i.s.m. Podium Noord.

14:00 – 18:00 uur: Verticaal Tuinieren door Jonathan Looman

De droom van Jonathan Looman is steden vol eetbare muren en daken. Zijn organisatie richt zicht op het veerkrachtig en klimaatadaptief maken van de stedelijke omgeving. Op 3 september demonstreert hij hoe je je eigen verticale groente- en kruidentuin kan aanleggen. Het eindresultaat zal bovendien achterblijven op ons complex ATV Loolaan! Kom vooral kijken en stel al je vragen direct aan de expert, zodat je het thuis in je eigen tuin ook kan gaan doen. Wil je zelf ook meedoen? Meld je dan aan via deze link: https://VerticaalTuinierenATVLoolaan.eventbrite.nl

Kijk voor meer informatie: www.hypergarden.nl

14:00-17:00 uur: Demonstratie Natuurproducten door Shirley van der Wal

14:30 uur: Lezing Permacultuur door Roelof Spoelstra

Permacultuur gaat ervan uit dat de natuur zich prima, misschien wel beter, redt zonder ons. Maar uiteraard willen wij wel (over)leven. Hoe kunnen we zo met de natuur omgaan dat we onze voetafdruk zo klein mogelijk houden? Permacultuur is een filosofie van werken mét in plaats van tegen de natuur. Permacultuur gaat over meer dan voedsel verbouwen, zo gaat het bijvoorbeeld ook over hoe wij onze huizen bouwen en hoe we met afval omgaan. Op 3 september zal de focus waarschijnlijk wel op (eetbaar) groen liggen, maar laat je vooral verrassen en inspireren door wat Rutger Spoelstra te vertellen heeft! Deze lezing kun je ook volgen om 16:15 uur.

Zeker zijn van een plekje? Reserveer via de volgende link: https://PermacultuurATVLoolaan.eventbrite.nl. Ook als je niet gereserveerd hebt, ben je van harte welkom – al loop je natuurlijk wel een risico dat het vol zit. Kijk voor meer informatie: https://rutgerspoelstra.nl/

14:30 uur: Workshop Wildplukken

Met wildplukken verzamel je op de meest alledaagse plekken eetbare en voedzame planten. Het gaat misschien wel over planten die je tot nu toe niet eens zijn opgevallen – of die je misschien wel als onkruid ziet. Wist je dat je hiermee de meest smaakvolle gerechten kunt maken? Louise van Luijk neemt je gedurende 45 minuten mee op excursie en laat je de natuur met andere ogen bekijken. Deze workshop kun je ook doen om 16:15 uur.

Zeker zijn van een plekje? Reserveer via de volgende link: https://WildplukkenATVLoolaan.eventbrite.nl Ook als je niet gereserveerd hebt, ben je van harte welkom – al loop je natuurlijk wel een risico dat het vol zit. Tot dan! Kijk voor meer informatie: https://vruchtbaar.org/

14:30 uur: Rondleiding De Groene Schenk

Er is deze middag maar liefst twee keer een rondleiding op De Groene Schenk, met aandacht voor Bio dynamisch tuinieren en imkeren (http://www.degroeneschenk.nl/). Grijp je kans om je uitgebreid te laten informeren en uiteraard ook om jouw vragen te stellen! Deze rondleiding kun je ook doen om 16:30 uur.

Zeker zijn van een plekje? Reserveer via de volgende link: https://RondleidingDeGroeneSchenk.eventbrite.nl Ook als je niet gereserveerd hebt, ben je van harte welkom – al loop je natuurlijk wel een risico dat het vol zit.

15:00 uur: Workshop insectenhotel door Kaja Kloër

Help je mee om een hotel voor de insecten te maken? Dit zorgt ervoor dat ze hun eitjes kunnen leggen, kunnen overwinteren, een schuilplaats hebben tegen de kou of even onderdak hebben op weg naar lekkere nectar. We zorgen voor materiaal, maar heb je thuis nog een leeg houten kistje, bijvoorbeeld een klein wijnkistje of houten theedoos, neem dat gerust mee. Er zijn verschillende varianten waardoor ook de allerkleinste mee kunnen doen (vanaf een jaar of vier). Inloop tussen 15:00 en 15:30, je hebt in elk geval tot 16:00 uur om je hotel af te maken. Uiteraard mag je hotel mee naar huis! Reserveren is niet nodig – we zien je dan!

15:15 uur: Lezing composteren door Jan Morsch

Jan Morsch van het Compostgilde vindt het composteren een fascinerend proces. Met water (vocht), vuur (warmte) en lucht (zuurstof) maak je van planten-, groente- en fruitresten waardevolle voeding voor de bodem (aarde). Voeg daar nog miljoenen insecten, wormen, schimmels en bacteriën aan toe, en je hebt in elke composthoop een intrigerend ecosysteem. Jan vertelt hier vol passie over.

Zeker zijn van een plekje? Reserveer via deze link: https://composterenatvloolaan.eventbrite.nl. Ook als je niet gereserveerd hebt, ben je van harte welkom – al loop je natuurlijk wel een risico dat het vol zit. Kijk voor meer informatie: https://www.compostgilde.nl/jan-morsch

15:30 uur: Zaterdagmiddag Miniconcert

Een miniconcert door violiste Shauntel Baumgard, i.s.m. Podium Noord.

Natuurverhalen vertellen

Altijd al de achtergrond van natuurverschijnselen willen weten? Leuke verhalen, sprookjes en mythen vertelt voor iedereen die zich nog kind voelt. Reserveren voor dit onderdeel is niet nodig, meld je gewoon op de dag zelf

16:15 uur: Lezing Permacultuur (info hierboven)

16:15 uur: Workshop Wildplukken (info hierboven)

16:30 uur: Rondleiding De Groene Schenk (info hierboven)

16:30 uur: Zaterdagmiddag Miniconcert

Een miniconcert door leerlingen van musicalopleiding DAPA, i.s.m. Podium Noord.

17:00 uur: Disco

Na al die lezingen even de beentjes losgooien met DJ4U, dé DJ van Bezuidenhout. Even terug naar de disco tijd! DJ4U draait vanaf 17:00 uur.

Vanaf 17:00 uur: Maaltijd – kom gezellig een hapje eten!

Wil je napraten over wat je die dag allemaal hebt gehoord of gewoon je buurtbewoners leren kennen? Reserveer dan voor de special: een Indiase veganistische of vegetarische curry (7,50). Je kunt reserveren door uiterlijk 30 augustus 7.50 euro per persoon overgemaakt te hebben op het rekeningnummer van ATV Loolaan: NL71 INGB 0000 3535 68. Als je niet reserveert is er altijd nog patat, tosti of soep te koop.

Betaal snel en gemakkelijk door de QR code te scannen en of deze link te gebruiken: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=GxFVIOdzTyIP2VxCEjkOTlLgZ0NNMecN Let op: stel zelf wel het juiste bedrag in.

18:30 – 21:00 uur: BuurtBingo

Tussen 18:30 – 21:15 draaien we de balletjes voor de bingo. Met mooie groene prijzen onder andere gesponsord door ondernemers uit de wijk Bezuidenhout. Neem wel je stift of pen mee. Inschrijven voor de bingo wordt aanbevolen, want vol is vol!

Klik op deze link om je aan te melden voor de bingo: https://BingoATVLoolaan.eventbrite.nl. Tip: kies bij je registratie voor “Betalen aan de deur”. Dan kun je op 3 september ter plekke afrekenen – en kun je eventueel ook nog extra ritsen kopen!

21:30 uur: BuitenBios

The Biggest Little Farm: een heerlijke feel good film. In deze film worden twee dromers en hun geliefde hond gevolgd, wanneer ze een keuze maken die hen hun kleine appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren – waaronder een onvergetelijk varken genaamd Emma en haar beste vriend, de haan Mr Greasy.

Tip: het kan geen kwaad om een lekkere warme trui of dekentje bij je te hebben. Wil je zeker zijn van een heerlijke comfortabele stoel? Breng dan vooral je eigen favoriete (camping-)stoel mee! Reserveer een stoel via deze link: https://buitenbiosATVLoolaan.eventbrite.nl. Neem je eigen stoel mee, dan heb je sowieso een plek. Deze filmvertoning wil je niet missen!

Meld je aan voor deze activiteit
Bovenstaande knop probeert een mail te sturen via een geïnstalleerd mailprogramma.
Heb je geen mailprogramma geïnstalleerd mail dan direct naar

Praktische informatie

Adres

IJsclubweg 5
2593 H Den Haag
Zuid-holland

Extra informatie locatie

Tijd

14:00 - 22:30

Categorie

Mix/Van alles en nog wat

Social media

Deel deze activiteit op social media!