Feest van de Natuur

Categorie
Natuurbeleving
Datum
7 september
Tijd
10:00 - 17:00

Feest van de Natuur Huizen, het eerste ‘Fête de la Nature’ in ’t Gooi, 7 september 2024 van 10-17 uur

Locatie: meer dan 35 activiteiten op diverse plaatsen in en rond Huizen.

Organisatie: Rotary Huizen Gooimeer 

Contact: e-mail natuur@rotarygooimeer.nl

Doelstelling:

Primair: Genieten van de mooie natuur in en rond Huizen, vergroten van bewustwording van het belang en de schoonheid van de natuur in ‘t Gooi.

Goede doel: ondersteuning Egelopvang Midden Nederland t.b.v. het A-Team voor baby-egels, https://www.egelopvangmiddennederland.nl

Hoe:

Organisatie van het eerste Feest van de natuur (‘Fête de la Nature’) in ‘t Gooi op 7 september 2024, een ‘grassroots’ natuurfeest door en voor inwoners en organisaties in Huizen voor de natuur, plant en dier. 

Een feest dat vanuit de samenleving wordt georganiseerd. Er is dus niet één organisator van het festival: we doen het samen! Iedereen kan zelf een activiteit organiseren. Van een vogelexcursie in de natuur, spelen en sporten in de buitenlucht, tot het knutselen van vogelhuisjes, wandelen of hardlopen in het groen. Samen met alle initiatiefnemers brengen we kinderen en volwassenen meer in contact met de natuur, op een manier die bij hen past. Er is geen kaartverkoop, winstoogmerk of festivalreglement. Alle activiteiten en de deelname vinden plaats onder eigen verantwoordelijkheid. Zoveel mogelijk op de locatie van de betreffende organisatie of in de openbare ruimte in kleine groepen (eigen gezin of < 20 personen).

Hoe het werkt

Iedereen kan als inwoner, bedrijf, maatschappelijke organisatie of vereniging in Huizen een activiteit aanmelden bij Rotary Huizen Gooimeer via e-mail natuur at rotarygooimeer.nl

Activiteiten op 7 september vinden plaats tussen 10 en 16 uur en er is een afsluitend feest van 16-17 uur bij restaurant ’t Nennetje. 

Rotary Huizen Gooimeer zorgt voor de algemene communicatie en het programma. Natuurlijk wordt er ook een prijs verbonden aan de leukste initiatieven. Daarover volgt nog nadere berichtgeving.

Goede doel

Op 7 september wordt bij activiteiten een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de ondersteuning van de Stichting Egelopvang Midden Nederland: www.egelopvangmiddennederland.nl.

Locaties: 

Diverse locaties in Huizen, met een route die je zelf kunt kiezen, zie de website van Rotary Huizen Gooimeer

Organisatie

Rotary Huizen Gooimeer, https://www.rotary.nl/huizengooimeer/  

Contactpersonen

Janny Bakker, 06-51510134, janny.bakker@ziggo.nl

Gert-Jan van Dommelen, 06-53227713, gjvandommelen@gmail.com

Praktische informatie

Adres

Woensberg 5
1272JP Huizen
Noord-Holland

Extra informatie locatie

Tijd

10:00 - 17:00

Categorie

Natuurbeleving

Social media

Heb je een vraag, een briljant idee of suggestie?
natuur@rotarygooimeer.nl

Deel deze activiteit op social media!