Excursie Westduinpark

Categorie
Wandeling
Datum
3 september
Tijd
13:00 - 15:00

We gaan wandelen in het Westduinpark, een wandeling die verschillende duinzones beslaat. De wandeling is onder leiding van Jan Muurling, natuurgids bij IVN. We lopen door een normaal niet toegankelijk gebied, de Natte Pan. Geen honden toegelaten en we wandelen door mul zand.

 

Over het Westduinpark:

Er is veel biologische variatie in het duinpark, met dichte bebossing en open vlakten, steile hellingen en uitzichtpunten die tot meer dan 30 meter boven zeeniveau uitsteken. Het park is een Europees habitatrichtlijngebied, aangemerkt als een beschermd Natura 2000-park. De grootste viervoeter die van nature in het park voorkomt is de vos; er worden echter ook veel honden uitgelaten, en er zijn voor ruiters bestemde paden. Er komen veel vogelsoorten voor, onder meer de nachtegaal.

 

Op de voedselarme zandgrond gedijen diverse planten. In juli en augustus kleuren de koningskaars en de teunisbloem het duingebied geel, samen met het donkerder gele jacobskruiskruid, met een blauw accent van het slangenkruid. Er zijn lage boomvormen te vinden van de witte abeel en de meidoorn, de liguster, de vlier en de duindoorn, en kleine bosjes duineiken, een type zomereik dat zich door de arme voedingsomstandigheden op een grillige manier ontwikkelt. Duineikenbossen komen vrijwel uitsluitend in Nederland voor.

Praktische informatie

Adres

Savornin Lohmanlaan/hoek Laan van Poot
2566AN Den Haag
Zuid-holland

Extra informatie locatie

Tijd

13:00 - 15:00

Categorie

Wandeling

Social media

Deel deze activiteit op social media!