Ervaar de eenheid met (je) natuur

Categorie
Natuurbeleving
Datum
3 september
Tijd
10:00 - 17:00

Zo’n moment dat alles klopt. Dat verleden, heden en toekomst samenvallen. En dat je je écht onderdeel voelt van het grote geheel. Ken je dat? En zo ja, weet je nog welk gevoel het je gaf? Misschien was het troost, hoop, puur geluk of een gevoel van ultieme vrijheid. Zo’n ervaring geeft je hoe dan ook een ander perspectief op het leven. En misschien heeft het er zelfs voor gezorgd dat je andere keuzes bent gaan maken op het gebied van werk, gezondheid, relaties en vrije tijd. Dat je beter bent gaan zorgen voor jezelf en je omgeving. Het goede nieuws is dat je niet hoeft te wachten tot zo’n ervaring je (weer) overkomt. Je kan het namelijk ieder moment voelen door te vertragen, te verstillen en je open te stellen voor de natuur.

 

Levende bibliotheek

Onze aarde is een levende bibliotheek, waarin miljarden jaren aan wijsheid ligt opgeslagen. Wijsheid die ook voor ons beschikbaar is. Maar doordat we verwijderd zijn geraakt van de natuur, zijn we vergeten hoe we toegang kunnen krijgen tot die bibliotheek.

In dit interview op ForestMe.nl vertelt energetisch therapeut Jan van Rooij dat we weer kunnen leren luisteren naar de natuur, zoals veel inheemse stammen dat nog kunnen. Jan: ‘Er is geen grotere leermeester dan de natuur. Daar vind je alle antwoorden. Omdat we verwijderd zijn geraakt van de natuur, weten we vaak niet wat we moeten doen. Of hoe. En daarom doen we dingen die totaal geen hout snijden. We kunnen weer echt leren luisteren, ons afstemmen op iets wat groter is dan wij, zoals een kunstenaar dat doet. Als wij alleen via onze zintuigen ervaren, stemmen we ons niet af. Echt luisteren is juist niet horen. Echt zien, is niet kijken. Dus juist voorbij onze zintuigen, voorbij ons denken, kunnen we ons afstemmen. In feite hoeven we alleen te zorgen dat we beschikbaar zijn. En alert.’

 

Uitnodiging

ForestMe en Jan van Rooij nodigen je uit om op zondag 3 september te komen ervaren dat we de natuur zíjn. Die kennis en vaardigheid zit immers al in ons. We zijn alleen vergeten hoe we er contact mee kunnen maken. Op deze dag gaan we met elkaar én individueel ervaren hoe we de natuur in ons systeem kunnen toelaten. Met Moeder Aarde als bedding doen we zowel oefeningen in de groep als individueel in de natuur. 

Ga naar website

Praktische informatie

Adres

Hoorneboeg 5
1213RE Hilversum
Noord-Holland

Extra informatie locatie

https://www.dehoorneboeg.nl

Tijd

10:00 - 17:00

Categorie

Natuurbeleving

Social media

Deel deze activiteit op social media!