1, 2, en 3  september 2023

de leukste natuurfeestjes
bij jou in de buurt

Bekijk alle activiteiten

Fête de la Nature het grootste grassroots natuurfestival van Nederland

De natuur inspireert, verwondert, maakt je blij. In het weekend van 1, 2 & 3 september 2023 vieren we de natuur tijdens Fête de la Nature. Iedereen kan zelf een natuurfeestje organiseren. Van theater in de natuur tot een oogstfeest, van een vleermuizenexcursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. Samen betrekken we meer mensen bij de natuur, op een manier die bij hen past.

Bekijk welke feestjes bij jou in de buurt plaatsvinden. Wil je zelf een natuurfeestje organiseren? Meld jouw activiteit(en) gratis aan.

Ontdek natuurfeestjes bij jou in de buurt

Het hele weekend worden leuke gevarieerde Fête activiteiten georganiseerd. Selecteer een datum op de kaart om te zien welke natuurfeestjes in 2023 bij jou in de buurt worden georganiseerd. Via onderstaande button kun je het complete activiteitenoverzicht van 2023 bekijken.

Vind een activiteit

Uitgelichte activiteiten

Denekamp
1-2-3 september
10:00 tot 17:00

Vier de natuur bij Museum Natura Docet in Denekamp!

Fête de la Nature bij Museum Natura Docet: een weekend vol plezier en ontdekkingen! Ben je klaar voor een dag vol plezier, avontuur en ontdekkingen in de natuur? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het hele weekend vieren we de natuur bij Museum Natura Docet in Denekamp tijdens de Fête de la Nature. Een weekend voor jong én oud, dus neem je familie en vrienden mee en beleef samen een onvergetelijke dag vol toffe activiteiten! Met iedere dag:   Meet & Greet met Loesje Altijd al willen weten hoe het is om een echte koningspython te ontmoeten? Dit is je kans! Tijdens de Fête de la Nature kun je Loesje ontmoeten en leer je meer over pythons. Ze is superlief en vindt het geweldig om met kinderen op de foto te gaan. Dus pak je camera en leg dit bijzondere moment vast!   Dino opgraving Heb je je ooit afgevraagd hoe het voelt om een echte archeoloog te zijn? Grijp dan nu je kans en neem deel aan de dino opgraving in de tuin van het museum. Gewapend met een schep en een borstel ga je op zoek naar verborgen schatten en fossielen. Wie weet wat je allemaal tegenkomt!   Fotospeurtocht door het museum Ontdek het museum op een speelse manier met de fotospeurtocht. Aan de hand van foto’s ga je op zoek naar bijzondere objecten in het museum. Vind je ze allemaal? Dan maak je kans op een leuke prijs!   Sticker speurtocht: hoe alles begon Reis terug in de tijd en ontdek hoe alles begon met de sticker speurtocht door de museumtuin. Aan de hand van stickers leer je over de oorsprong van het leven op aarde en de evolutie van planten en dieren. Een leuke en leerzame manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van onze planeet.   De Fête de la Nature bij Museum Natura Docet is een unieke kans om op een leuke en interactieve manier meer te leren over de natuur. Of je nu jong of oud bent, er is voor iedereen iets te beleven. Bovendien is het een geweldige manier om samen met je familie en vrienden een gezellige dag door te brengen in de buitenlucht. Dus waar wacht je nog op? Kom naar Museum Natura Docet en vier de natuur met ons. Kijk op onze website voor meer informatie en tijden van de activiteiten.
Bekijk activiteit

Schrijf je in voor de Fête nieuwsbrief

Wil jij niets over Fête de la Nature missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Hierin lees je de laatste nieuwtjes over het grootste grassrootsfestival van Nederland, ontvang je tips voor het organiseren van je eigen natuurfeestje en inspiratie om de natuur te beleven.

Schrijf je in

Feestelijk nieuws

Partners