Edit item

Tienduizenden mensen vieren de natuur

Ongeveer 64.000 mensen hebben dit weekend een van de honderden evenementen van Fête de la Nature bezocht. De evenementen van Fête de la Nature worden van onderop door mensen zelf georganiseerd. Tijdens de editie van vorig jaar bezochten 61.000 mensen het grootste grassroots natuurfestival van Nederland.

Bezoekers van Fête de la Nature konden dit jaar onder andere naar een clinic natuurfotografie, een blote voetenwandeling of een mindfullness wandeling maken, zichzelf als plant fotograferennestkastjes voor kleine beestjes maken, naar een schaapscheerdersfeest,uitblazen in de tuin van de koning, de Alde Feanen bij nacht beleven en wild spotten. In totaal waren er 293 evenementen verdeeld over heel Nederland.

Fête de la Nature is een gratis en open festival. Dat betekent dat iedereen met een leuk idee tijdens Fête de la Nature een groen evenement kan organiseren. Geen initiatief is te klein of te groot. Stichting Fête de la Nature biedt het online platform waarop de evenementen te vinden zijn voor bezoekers.

Deze vierde editie van Fête de la Nature was Nijmegen de hoofdstad. In Nijmegen werd op 25 verschillende plaatsen de natuur worden gevierd met onder meer een hardloopcollege, een open dag van een buurtmoestuinThe Pollinators, een stiltewandeling, een kijkje in een voedselbos en een natuurfilmvertoning.

 

 

Delen via Social Media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Your name is Sander Turnhout, your email is sanderturnhout@yahoo.com, and your username is $2y$10$uQtessJyDJY3LottW5WFyeUrSV1XfRpkK8MTtxRpAmYz3ic2QCeIq